Sąnarių ligos · 2013-04-18

Chirurgas Alvidas Didžiulis: Atsiliepimai

Dėl niekaip neišsprendžiamų kelio sąnarių problemų, gavau rekomendaciją apsilankyti pas chirurgą Alvidą Didžiulį. Kol kas to padaryti nepavyko, nes prie daktaro kabineto dažniausiai nusidriekia didelės eilės ir paaukot pusę darbo dienos, kol kas nėra galimybių.
Būtų įdomu išgirsti pas jį gydžiusiųjų žmonių atsiliepimus. Ar padėjo išspręsti (bent iš dalies) sąnarių problemas, kaip pvz išgydyti lėtinį kelio sąnario uždegimą?

Kiek teko skaityti spaudoje tai būtent šis chirurgas, skirtingai nuo daugelio kitų, pasisako už natūralius gydymo būdus, o ne uždegimų gydymą cheminiais, organizmą nuodijančiais vaistais. Štai keletas Alvido Didžiulio pasisakymų:
Taikant biologinę mediciną galima išgydyti 60–70 proc. ligų. Gydoma natūraliais vaistais: 60 proc. sudaro įvairūs augalai (žolės), 25 proc. – įvairios paršiukų kūno dalys (kremzlytės ir pan.), 15 proc. – Tibeto mineralai.
Gydymo esmė – pirmiausia išvalyti žmogaus organizmą nuo teršalų, toksinų. Homotoksikologiniai vaistai it šluotelė iššluoja kiekvieną užkaborį: neaplenkdama nė vieno sąnarėlio, nė vienos kremzlytės ar kaulelio. Homotoksikologiniai vaistai veikia panašiai kaip ir homeopatiniai: jeigu yra pažeidimų, juos vartojant iš pradžių juntamas pablogėjimas, maudimas ar net skausmas. Tai – ženklas, kad organizmas ir konkrečios labiausiai užterštos vietos valosi. Toliau gydoma atsižvelgiant į konkrečius paciento nusiskundimus. Vienoki natūralūs vaistai skiriami, jei skauda stambiuosius sąnarius, kitokie – jei maudžia smulkiuosius, ir pan.

Mano darbo praktikoje per pusmetį ar pusantrų metų ir septyniasdešimtmečiams atsinaujindavo kremzlės, stuburo slanksteliai. Todėl, kad homeopatiniai vaistai išvalo organizmą, detoksikuoja žarnyną, kepenis, širdį. Kol vidaus organai negali atlikti savo funkcijos, yra užteršti, gali duoti auksinių vaistų, organizmas vis tiek nesugebės jų pasisavinti. Viskas veltui.

Tie, kurie turi kantrybės ir yra pasirengę nors šiek tiek pakeisti gyvenimo būdą, gerdami detoksikuojančius preparatus, bent minimaliai pakoregavę mitybą, būna, operacijos ar lazdos išvengia. Vienas geriausių organizmo valymo būdų, be mano skiriamų vaistų, yra beržų sula. Gamta mums suteikė natūralų ir nieko nekainuojantį organizmo valymo būdą. Kol sula teka, kol pavasarį atbudus gamtai sklinda beržų energija, jos reikėtų išgerti iki 1–2 litrų kasdien (bent jau tiek per dieną apskritai būtina gauti skysčių). Mūsų senoliai tą ir darydavo. Šviežia sula valo organizmą, o užraugta, užkonservuota tinka virškinamojo trakto ligoms gydyti.


Rytą reikėtų pradėti stikline šilto vandens (toks skatina virškinimą). Nuo 4 iki 12 valandos mūsų organizme vyksta šalinimo procesas. Nuo 12 iki 20 val. – virškinimo, o nuo 20 iki 4 val. – įsisavinimo ir organizmo atsinaujinimo procesas. Valgyti geriausiai nuo 12 iki 18 valandos, o miegoti eiti 23 valandą, nes tada geriausiai pailsi organizmas.
Pusryčiauti patarčiau ne iš pat ryto, o vėliau (nors kiekvieno organizmas individualus, reikia atsižvelgti ir į tam tikras ligas). Kiti negali išeiti neužvalgę. Tačiau reikėtų rinktis lengvesnį maistą, o sveikiems žmonėms ryte užtenka išgerti stiklinę šilto vandens ar jogurto.

Citatos iš 15min