Dažnai tenka girdėti pasakymų, jog medų galima vartoti kasdien. Visgi, tai nėra visiška tiesa. Meduje apart efektyvių medžiagų yra taip pat daug cukrų. Todėl į medų reikėtų žiūrėti, kaip į vaistą, pvz esant peršalimui, o ne kaip į kasdieninio vartojimo produktą.
Tiesa, jei be saldumynų gyventi jums per sudėtinga, tada žinoma baltąjį cukrų geriau keisti medumi. Nors jis ne ką mažiau kaloringas, tačiau jame yra gausu geležies, kalcio, magnio, natrio, kalio, vitaminų PP ir B grupės, fermentų ir kt. Be to, jis teikia energijos, dezinfekuoja, naikina mikrobus, stiprina organizmo atsparumą.
Liepų ir grikių medus turi daugiausia maistingųjų savybių. Liepų medus ypač tinka nuo peršalimo ligų. Grikių meduje daug geležies ir baltymų, todėl ypač tinka kenčiantiems nuo mažakraujystės.
Medaus dienos norma neturėtų viršyti 3 valgomuosius šaukštus. Geriausiai medų tirpdyti drungname virintame vandenyje. Manoma, kad taip organizmas lengviau pasisavina jį. Tokį gėrimą propaguoja jogai.
O kas nutinka jei kasdien vartoti po 4arbatinius šaukštus ?😋😀