Atsiliepimai · 2014-02-06

Pėdų grybelis. Kaip išvengti?

pedu-grybelisPėdų grybelis mūsų tyko viešosiose pirtyse, baseinuose bei kitose vietose kur vaikštome basi. Visgi, šį grybelį pasigauna ne visi. Pateiksime jums keletą patarimų, kaip išvengti šio ne sunkaus, bet ne itin malonaus užkrato.

Tik su šlepetėmis!
Visų pirma, rekomenduojame pirtyse, baseinuose ir viešuosiuose dušuose dėvėti šlepetes ir basomis eiti kuo mažesnį atstumą. Pvz tik lipant į patį baseiną, įeinant į pirtį, džiakuzį. Persirengimo kambariuose, dušuose vaikščiokite tik su šlepetėmis.
Nusišluostykite kojas
Išėję iš baseino, kuomet persirengiate, kruopščiai nusišluostykite kojas. Tai yra pėdas, tarpupirščius, nes būtent drėgmėje, šilumoje ir pačios palankiausios aplinkybės daugintis šiems grybeliams. Taip pat būtų gerai tokiu metu autis švarias kojines, o ne tas pačias, kurias dėvejote visą dieną. Na ir žinoma, šlaustydamiesi kojas naudokitės tik savo asmeniniu rankšluoščiu.
Druskos vonelė
Grįžus namo patartina kojas pamirkyti druskuotame vandenyje. Tokiu būdu neutralizuosite grybelio galimas užuomazgas bei neleisite suvešėti. Ir vėl gi poto reikia nepamiršti tinkamai nusausinti pėdas.