Liaudies medicina · 2016-02-05

kaip pasveikti nuo gripo

Kaip pasveikti nuo gripo be cheminių vaistų?

kaip pasveikti nuo gripoŠiuo metu Lietuvoje siaučia gripas. Didžiuosiuose miestuose paskelbta gripo epidemija. Ligoninėse vis daugėja pacientų su gripo sukeltomis komplikacijomis ar itin aukšta temperatūra. Viena pagrindinių priežasčių, kodėl sergantis gripu žmogus patenka į ligoninę yra netinkamas gydymasis namų sąlygomis. Užuot pagulėjęs ir pasigydęs natūraliomis priemonėmis dažnas suvartoja saują cheminių vaistų, dirbtinai numuša pakilusią temperatūrą ir išskuba į darbą. Darbas juk šiuolaikinėje visuomenėje yra svarbiau už sveikatą. Tokiu būdu ne tik žmogus prisišaukia komplikacijų, bet dar ir užkrečia aplinkinius, Taip ir plinta gripas.

Šiltas vanduo
Daugelis sirgdami gripu vartoja didelius kiekius arbatų, visgi, daug geresnis pasirinkimas yra šiltas, bet nevirintas vanduo. Kodėl? Visų pirma, šiltas vanduo šarmina organizmą. Šarminėje aplinkoje virusai ir bakterijos žūsta, o rūgštinėje dauginasi. Arbatos būtent ir rūgština organizmą, todėl jomis nereikėtų piktnaudžiauti. Per dieną užtektų išgerti vieną puodelį vaistažolių arbatos, kuri paskatintų prakaitavimą, o visi kiti skysčiai turėtų būti gryno vandens pavidalu. Tuo pačiu vanduo atlieka ir organizmo valymo funkciją, kas itin svarbu sergant gripu, nusilpus imunitetui. Imunitetas dažniausiai ir nusilpsta dėl didelio organizmo užteršimo toksinais, gleivėmis, šlakais ir kitas teršalais.
Maistas, kaip vaistas
Sklando klaidinga nuomonė, kad sergant gripu reikia sočiai maitintis, kad sustiprinti imunitetą. Visgi, imuniteto stiprinimas su sočiu pavalgymu neturi nieko bendro. Priešingai, apkrovus virškinimo sistemą maisto kiekio, organizmas turi nukreipti energiją į maisto suvirškinimą, o ne į kovą su virusu.
Sergant gripu valgyti reikia mažomis porcijomis, kad maistas greitai susivirškintų ir iš jo gautumėte vertingų medžiagų organizmo sustiprinimui. Rekomenduojama valgyti vaisius, daržoves, kruopų košes. Bent jau sirgdami atsisakyti mėsos patiekalų, pieno produktų. Šie patiekalai teršia organizmą toksinais ir gleivėmis. Taip pat yra sunkiai virškinami, didina organizmo rūgštingumą.
Neskubėkite numušinėti temperatūros
Dar vienas nesąmoningas mitas, kad pakilusią temperatūrą reikia kuo greičiau numušti. Reikia suprasti, kad pakeldamas kūno temperatūrą organizmas bando tokiu būdu sunaikinti, susilpninti virusą. Tad griebimasis iškart vartoti tokius cheminius vaistus, kaip paracetomolį yra netinkamas būdas. Jūs trukdote organizmui natūraliai įveikti susirgimą. Apie temperatūros mažinimą reikia pradėti mąstyti, kai perkopia 39 laipsnius. Iki tol visą dėmesį skirkite organizmo valymui vandeniu ir stiprinimui.
Poilsis
Televizorius, kompiuteris – prietaisai, kurie siurbiu iš jūsų energiją. Todėl norėdami greičiau sveikti stenkitės atsisakyti šių technologijų, o visą dėmesį skirkite jėgų atgavimui ir tinkamam poilsiui. Stenkitės užmigti ankščiau, vėlai nevalgykite. Miegos metas itin svarbus siekiant susigrąžinti jėgas, kurios itin reikalingos kovai su gripo virusu. Dienos metu, prieš miegą išvėdinkite patalpas. Grynas oras, deguonis taip pat yra svarbus sveikimo procese. Žinoma, nepiktnaudžiaukite tuo, kad neprisikvėpuotumėt šaltu oru.
Tad jeigu užpuolė gripas, tuomet linkime greičiau pasveikti. Jeigu laikysitės šių natūralaus gydymo instrukcijų, pasveiksite pakankamai gretai ir papildomai nesužalosite savo organizmo.