Atsiliepimai · 2016-04-14

skrandis

Nepasotinamo alkio pasekmė – išsiplėtęs skrandis

Anksčiau jau rašėme apie tai, kad padidėjęs apetitas yra labai glaudžiai susijęs su streso slopinimu. Nesprendžiant šios problemos skrandis nuo didelio maisto kiekio išsiplečia ir kaskart suvalgome daugiau negu mums reikia. Ko pasekoje, gali didėti svoris arba priešingai – mažėti. Paklausite kaip tai įmanoma? O gi labai paprastai. Organizmas būna priverstas virškinti didelį maisto kiekį ir prarasti daug energijos, kuri būtų panaudota organų stiprinimui. To pasekoje mes silpstame, tampame neatsparūs.
Išsiplėtęs skrandis sukelia mums ir kitų papildomų problemų. Nuolat jaučiame alkį, kol galiausiai prikemšame jį sklidinai. Tuomet jaučiamės pervargę, norime pailsėti, tampame vangūs. O viso to rezultate krenta mūsų darbingumas, pasidarome apatiški viskam.
Taigi, mūsų nepasotinamo alkio pasekmė yra išsiplėtęs skrandis bei suprastėjusi gyvenimo kokybė. Jei norime vėl pradėti labiau džiaugtis gyvenimu, reikia išmokti kontroliuoti savo suvalgomo maisto kiekį ir palaipsniui skrandis susitrauks į savo ankstesnę būseną.

Skrandžio darbas