Atsiliepimai · 2016-05-12

riebalinis guzelis

Riebalinis guzelis išlindo pats

Esu parašęs ne vieną straipsnį šiame tinklaraštyje apie riebalinių guzelių problemą. Riebaliniai guzeliai, o tiksliau ateromos, vienu gyvenimo laikotarpiu buvo pradėjusios augti visame kūne. Tiek rankose, kojose, tiek ir ant galvos. Bandžiau ieškoti viso to priežasčių, kad sustabdyti šį nemalonų procesą, tačiau iš medikų pusės aiškaus atsakymo nesulaukiau. Visgi, pradėjus sveikiau maitintis ir daugiau sportuoti, jų plitimas sustojo. Tiesa, vieną ateromą nusprendžiau pašalinti chirurginiu būdu, nes ji buvo matomoje vietoje ir nuolat augo. Atvykus pas chirurgą, jis priėmė sprendimą vienu kartu išpjauti du didžiausius guzelius. Apie šią riebalinių guzų operaciją jau buvau aprašęs ankščiau.

Tiesa, po kurio laiko buvau nusprendęs išsioperuoti ir dar vieną riebalinį guzelį, kuris buvo užaugęs ant viršugalvio. Bet įvyko įdomi situacija. Ateroma labai sukietėjo ir ištempė stipriai odą toje galvos vietoje. Galiausiai odoje atsirado įtrūkimas ir dalis riebalinio guzo išlindo į paviršių. Toje vietoje jaučiau nedidelį skausmą, bet pamaniau, kad gal įsidrėskiau ir nekreipiau į tai didelio dėmesio. Vieną rytą pačiupinėjęs tą vietą, pajaučiau kad yra tarsi kažkoks papildomas ragas išaugęs ant ateromos. Jį lengvai patraukiau su pirštais ir jis išsimovė iš pūslelės. Pavartęs rankoje pamačiau, kad čia toks pats riebalinis guzelis, kokį buvo išoperavęs medikas iš kitos vietos. Taigi, pratrūkus odai ateroma pati išlindo lauk su nedidele mano pagalba. Kaip tai atrodo nufotografavau. Žinoma, nerekomenduočiau niekam užsiimti tokia saviveiklą, nes gali įvykti ir uždegimas, ir kraujo užkrėtimas. Man šiuo atveju pasisekė. Žaizdelė užgijo ir jokių komplikacijų neįvyko.
Riebalinio guzelio nuotrauka
riebalinis guzelis
Ateromos terminas
Ateroma – į naviką panašus guzelis, kuris pripildytas riebalinio audinio. Susidaro poodiniame sluoksnyje, užsikimšus plauko folikului. Folikulas – plauko maišelis, liauka. Folikulitas – plauko maišelio uždegimas.
Riebalinių guzelių atsiradimo versijos
Polinkis, paveldimumas – viena iš pagrindinių versijų, kodėl odoje atsiranda riebalinis guzelis. Taip sutinku, kad tame yra tiesos, tačiau man asmeniškai jie pradėjo plisti tuomet, kai vartojau ypatingai daug cukraus, mažiau sportavau, pervargdavau psichologiškai. Tada apskritai imunitetas buvo nusilpęs ir dažnai sirgdavau įvairiomis peršalimo ligomis. Vartojau nemažai cheminių vaistų. Ko pasekoje, užsiteršė organizmas bei matomai įvyko tokia šalutinė reakcija.