Atsiliepimai · 2016-06-13

Anginos operacija. Mano įspūdžiai ir atsiliepimai

Noriu papasakoti savo istoriją apie lėtinę anginą bei jos operaciją. Angina susirgau būdamas 21 metų. Iš pradžių liga buvo ūminė, gan stipriai karščiavau. Neabejotinai padariau klaidą, kad dėl šio susirgimo nesikreipiau į daktarus. Bandžiau gydytis namie, gėriau arbatas bei laikiau kaklą aprištą. Visgi, pilnai neišsigydęs ėjau darbą ir laikui bėgant problemą visiškai neišsisprendė ir iš ūminio susirgimo perėjo į lėtinį.

Lėtinė angina bei sprendimas operuotis
Nuolat laikėsi temperatūra ~37.2, kuri labai vargino. Jokie cheminiai purškalai nepadėjo. Lėtinis anginos uždegimas labai nusodino visą organizmo imunitetą ir žiemos laikotarpiu nuolat sirgdavau įvairiomis peršalimo ligomis. Galiausiai kreipiausi į gydytojus, kad padėtų išspręsti šią sveikatos bėdą. Po atliktų tyrimo paaiškėjo, kad buvo į uždegimo vietą įsimetęs auksinis stafilokokas, kuris palaikė nuolatinę infekciją. Pradėjome nuo vaistų kurso, antibiotikų. Situacija nepagerėjo, o tik dar pablogėjo. Cheminiai vaistai dar labiau nualino kūną. Priėjau išvadą, kad vaistais lėtinės anginos neišsigydysiu ir kreipiausi pas chirurgą. Jis net neabejodamas paskyrė anginos operaciją, nes jo įsitikinimu tonzilių audiniai nuo ilgalaikio uždegimo ir nuolatinės chemijos jau buvo per daug pažeisti.
Anginos operacija
Anginos operaciją atliko Giedrius Gylys. Šmaikštus žmogus, na bet manau geras specialistas. Operacijai atlikti buvo padaryta pilna narkozė. Operacijos trukmė buvo apie vieną valandą.
Įspūdžiai po anginos operacijos
Nubudus po anginos operacijos pirmieji įspūdžiai buvo tokie kad skausminga ryti seiles bei buvo šiek tiek prakirsta lūpą. Paaiškėjo, kad operacijos metu burna, žandikaulis yra įtvirtinamas specialiais geležiniais įrankiais, ko pasekoje atsirado minėtas pažeidimas.
Namo išleido po trijų ar keturių dienų. Visą savaitę po operacijos buvo sudėtinga ryti skysčius, košes. Nesinorėjo net kalbėti, nes ir tai keldavo šiokį tokį skausmą. Tiesa, po kelių dienų, kai buvau operuotas dar buvo labai iškilęs ir kraujo spaudimas. Matomai nuo pooperacinio nuovargio, nuolatinio skausmo. Šiek tiek baiminausi, kad dėl to nepradėtų kraujuoti operuota vieta. Visgi, viskas baigėsi gerai, be komplikacijų. Po dviejų savaičių jaučiausi beveik sveikas. Tiksliau pagijęs po anginos operacijos. Pakilusi temperatūra išliko dar keletą metų. Kol galiausiai pavyko pasveikti tik suvartojus bioaktyvių sulčių kursą. O tiksliau iš šios negalavimo padėjo išbristi Noni sultys. Dėkoju likimui, kad sužinojau apie jas ir ryžausi vartoti. Visgi, tai nepigus malonumas, tačiau kai sveikatos nėra, tuomet ir pinigų svarba nublanksta.
Atsiliepimai
Taigi, kaip ir minėjau anginos operaciją atliko Giedrius Gylys. Savotiškai bendraujantis chirurgas, bet sakyčiau pakankamai pozityvus. Vertinčiau, kad savo darbą jis atliko tinkamai.