Atsiliepimai · 2016-11-28

grazi sukuosena

Gražios šukuosenos gidas: kaip išnaikinti pleiskanas?

Balti, maži „grūdeliai“ galvoje neatrodo itin estetiškai, todėl natūralu, kad žmonės, kurie turi pleiskanų, dėl to kompleksuoja ir yra pasiruošę išbandyti begalė įvairiausių priemonių nuo jų. Bet prieš bandant ieškoti stebuklingų gydymosi būdų, svarbu paminėti, kad pleiskanos tai nėra liga, apsileidimas ar Dievo bausmė, tai perspėjamasis ženklas, kad organizmui kažkas negerai ir jį reikėtų labiau palepinti. Pleiskanos vargina maždaug 40 proc. planetos gyventojų, tad ir sprendimų jie išbandė visokiausių.

Kodėl atsiranda pleiskanos?
Pagrindinė pleiskanų atsiradimo priežastis – patogeninis grybelis, kurio lotyniškas pavadinimas yra  Malassezia Furfur. Šis grybelis yra žmogaus mikrofloros dalis ir dalyvauja odos atsinaujinimo procesuose, tačiau, jei sutinka žmogaus riebalinių liaukų funkcionavimas, grybelis tampa nebevaldomas ir galvos odoje „pasėja“ baltuosius grūdelius. Riebalinių laukų funkcijos sutrikimus gali lemti begalė priežasčių, pradedant stresu, nuovargiu ir baigiant nepalankiomis oro sąlygomis ar vitaminų trūkumu organizme. Tad, vertėtų gerai pagalvoti ar pakankamai laiko skiriate poilsiui, ar gerai išsimiegate, ar maitinatės taisyklingai ir pan. Tiesa, gyvenimo būdo keitimas ar dienotvarkės susireguliavimas užima pakankamai daug laiko, todėl su pleiskanomis reikia arba susitaikyti, arba jas gydyti.
Ar plaukų džiovintuvas kenkia?
Žinoma, kartais pleiskanos gali atsirasti ir dėl netinkamos plaukų priežiūros, šampūno ir kondicionieriaus, plaukų kaukių ar naudojamo plaukų džiovintuvo. Nors pastarasis atrodo visai nekaltas ir nesusijęs su pleiskanomis, tačiau senas, įkaistantis, apsaugos nuo plaukų nudeginimo ar neturintis neigiamų jonų funkcijos, gali alinti plaukus ir dėl to ilgainiui „išlenda įvairios problemos su plaukais. Todėl, jei reikia pakeisti plaukų džiovintuvą, pasižvalgykite čia: https://www.b-a.eu/c1698/Plauku-dziovintuvai
Natūralūs būdai atsikratyti pleiskanų
Norint atsikratyti pleiskanų, visai nebūtina keliauti į vaistinę ar polikliniką, kartais pakanka praverti virtuvės spintelių dureles, nes už jų slypi išties nemažai kasdien naudojamų produktų, kurie gali padėti kovoti su pleiskanomis:
1. Jūros druska. Tai bene paprasčiausias ir pigiausias būdas išgydyti pleiskanas. Išplautų plaukų šaknis gerai įtrinkite jūros druska, palaukite kelias minutes ir gerai išskalaukite šiltu vandeniu. Leiskite plaukams natūraliai išdžiūti ir pirmuosius akivaizdžius rezultatus pamatysite jau po pirmosios savaitės;
2. Linų aliejus. Aliejus, kurio galima įsigyti bet kuriame prekybos centre, yra praturtintas organizmui būtinais vitaminais. Kiekvieną rytą išgerkite šauktą šio aliejaus ant tuščio skandžio ir greitai pastebėsite, kad ne tik pleiskanų mažėja, bet ir oda gražėja, nagai tvirtėja ir energijos daugiau atsiranda;
3. Alyvuogių aliejus. Tai išties universali ir stebuklinga grožio priemonė, kuri efektyviai kovoja ir su pleiskanomis, ir su sausa seborėja, ir su plaukų slinkimu.
4. Kiaušiniai. Du kiaušinių trynius sumaišykite su keliais šaukštais abrikosų kosmetinio aliejaus ir įtrinkite į galvos odą, apsiriškite galvą rankšluosčiu ar paprasčiausiu polietileniniu maišeliu, palaukite 20-30 min. gerai ištrinkite galvą ir išdžiovinkite plaukų džiovintuvu.
5. Ricinos aliejus. Šį aliejų mūsų močiutės ar mamos naudojo, norėdamos turėti gražius plaukus, ilgas blakstienas, vešlus antakius ir nuo pleiskanų. Norėdami geresnio rezultato, ricinos aliejų sumaišykite su migdolų aliejumi (1:3 santykiu), gautą mišinį įtrinkite į galvos odą ir palaikykite pusvalandį, po to gerai ištrinkite galvą.
Pirmiausia išbandykite šias priemones arba kosmetines priemones iš parduotuvės, sveikai maitinkitės, nebijokite naudotis plaukų džiovintuvu ar kitomis priemonėmis. Tačiau jei visgi pleiskanomis nepavyksta atsikratyti liaudiškomis priemonėmis,  vertėtų kreiptis į gydytoją, nes šie maži balti „grūdeliai“ gali būti sunkesnės ligos simptomas.