Liaudies medicina · 2018-03-22

nagu grybelis

Nagų grybelis: ką pataria liaudies medicina

Nagų grybelis yra viena labiausiai užkrečiamų ligų, be to, sukelia daug nemalonių pojūčių. Tam, kad išvengtumėte užsikrėtimo, svarbu laikytis rekomendacijų. Na, o, jei jau taip nutiko, kad šios nemalonios ligos išvengti nepavyko, dėmesį vertėtų atkreipti, kad efektyviausią gydymą užtikrinti gali vaistai. Vis dėlto, nuvertinti liaudies medicinos taip pat nereikėtų – ji turi daug puikių patarimų, kaip kovoti ar išvengti šios nemalonaus susirgimo.

Liaudies medicina pataria:
• Daugelis žmonių net nepagalvoja, kad razinos yra veiksminga priemonė kovojant su nagų grybeliu. Viskas todėl, kad šis produktas turi antiseptinių savybių, o jos yra kaip tik tai, ko reikia siekiant pašalinti grybelį. Perpjautomis razinomis reikėtų stipriai ištrinti grybelio pažeistas vietas ir tokią procedūrą kartoti kelis kartus per dieną.
• Jūros druskos tirpalas yra žinomas kaip veiksminga priemonė kovojant su daugeliu įvairių ligų, o nagų grybelis yra viena iš jų. Gydymas naudojant šį tirpalą, yra labai paprastas: viskas, ką tereikia daryti, tai – tik vatos gabalėlį sudrėkinti šiuo tirpalu ir laikyti ant pažeistos vietos maždaug 10 minučių. Ši procedūra turėtų būti kartojama keletą kartų per dieną.
• Kiekviena dailiosios lyties atstovė žino bent po keliolika obuolių acto panaudojimo būdų. Jei užpuolė nagų grybelis, taip pat vertėtų nepamiršti šio produkto. Pažeistas vietas ištrinkite obuolių actu, tačiau jo nenuvalykite – leiskite natūraliai išdžiūti.
• Mėtų bei druskos mišinys taip pat yra efektyvi priemonė visiems, kurie kovoja su šiuo susirgimu. Keliolika mėtų lapelių reikia sutrinti su nedideliu kiekiu druskos, kol gausis vientisa masė ir ją laikyti ant pažeistų vietų maždaug valandą, po to nuplaukti šiltu vandeniu.
• Šermukšnis – augalas, galintis atnešti ypatingą naudą mūsų sveikatai. Iš jo uogų ar lapų pagaminti nuovirai padeda išspręsti daug įvairių sveikatos problemų, o į vientisą masę sutrinti šermukšnio lapai – dar viena puiki priemonė kovai su šia liga.
• Daugelis žmonių negali pradėti savo dienos neišgėrę puodelio aromatingos kavos, tačiau tik retas žino, kad jos vonelės yra veiksminga priemonė norint pašalinti grybelio sukeltus padarinius. Taigi, belieka tik pasidaryti šiltą kavos vonelę (su tirščiais), kuri, beje, ne tik padės kovoti su grybelio padariniais, bet ir tonizuos, atgaivins odą.
Nagų grybelis – tik viena liga, o kovos su ja būdų bei priemonių yra daug. Dar geresnė žinia ta, kad šie būdai yra visiškai natūralūs, todėl sau nepakenksite. Taigi, belieka tik išsirinkti tinkamiausius ir pradėti gydymą.