Sąnarių ligos · 2014-01-16

Sąnarių skausmas. Kaip malšinti?

sanario-skausmasAtėjus šaltajam metų laikotarpiui – rudeniui, žiemai – nemaža dalis žmonių pradeda jausti sąnarių skausmus. Kodėl? Priežaščių gali būti įvairių. Praeityje patirtų traumų padariniai, uždegimai, mažas fizinis aktyvumas, žalinga mityba, nuovargis ir tt. Štai keletas patarimų iš įvairių forumų, kaip galima malšinti skausmą bei gydyti sąnarių problemas. Galbūt pravers, o galbūt turite ir savų patarimų?

Ar pakankamai turite fizinio aktyvumo? Vel gi tas atvejis, kad rimtai kazka patarti reikia issamesnio isigylinimo, kokia mityba, koks gyvenimo budas. Laikina priemone – levandu, rozmarinu, eukalipti eteriniu alieju misinis su alyvuogiu aliejumi, gali buti tik levandu ir alyvuogiu. Santykis 30 lasu visu eteriniu alieju kartu paemus ant 100 aliejaus ml. Aisku, maisyti galima ir saukstais. Jeigu tik levandu, gali buti iki 50 lasu ant 100 ml.
Ant nakties istrinti sanarius ir siltai uzkloti-uzvyniuoti. Padeda net prie didesniu skausmu.
Naudokite linu siemenis, maltus kavamale, be terminio apdorojimo. Jie turi medziagu, kurios sutepa sąnarį. Valgyti daug žalumynų ir žalių kopustų. Jie turi daug kalcio.
Gyvulinio želatino vartojimas. Efektyvu patvirtinta faktais. Taip pat yra Lietuvos miskuose samanos, kurios turi tarp slanksteliu sutepimo medziagu. Pasitislinkit, lyg kiminai.
40g sezamų sėklų kasdien šviežiai sumalus kavamale suvartokite. Skaičiau, jog darant dviejų mėnesių tyrimą su kelio skausmų kamuojamais žmonėmis, viena grupė vartojo sezamus, kita – tailenolį nuo skausmo + 500mg gliukozamino ir rezultatai parodė, jog sezamus vartojančiųjų skausmo mažinimas buvo žymiai efektyvesnis. Dar žmonėms labai padeda spirulinos vartojimas.
Neseniai diskutavom apie anginą ir sanarių uždegimus. Sukelėjas tas pats – stafilokokas. Kraujo tyrimas arba patvirtintų arba atmestų šią diagnozę. Medicininis gydimas antibijotikais. Neužleiskit, nes ta zaraza persimeta ir į širdį. ( bet čia tik prielaida )
Man tokia problema buvo taip pat. Pasirodo, kad tokias problemas gali sukelti ir vitamino D3 trūkumas. Mano atveju taip ir buvo. Dabar geriu po 2 lašiukus per dieną. Sutapimas ar ne, bet skausmai praėjo. Pirmas dienas kažkaip viska suaktvėję buvo, o dabar jau geriu beveik mėnuo ir skausmais nesiskundžiu.
Išmirkytas pernąkt citrinas nuplikau verdančiu vandeniu, nulieju ir tiek. Tada galiu valgyt su visa žieve. Jei dantys jautrūs tai spaust sultis i vandenį. Malovičko rašė, kad jei gydant citrina pablogėja reiškia gyja. Nenustojau ir toliau gydžiaus citrina ir kasdien po pora žalių bulvikių suvalgydavau ir pagaliau pradėjo gerėt. Išgijau ir koja sveika. Daugiau apie tai galite skaityti A.Malovičkos knygoje “Gydo Dievas ir gamta”.