Atsiliepimai · 2019-04-29

imuniteto stiprinimas

Kvėpavimas – būtina atkreipti dėmesį ar pilnavertiškai kvėpuojate

Kaip dažnai susimąstote apie savo kvėpavimą? Tik tada, kai kas nors primena? Na tuomet pasinaudosiu proga ir priminsiu apie tai 🙂
Kvėpavimas yra esminė gyvenimo sąlyga. Be oro (deguonies) žmogus po 1-2 minučių praranda sąmonę, o dar po kelių minučių negrįžtamai pažeidžiamos smegenų ląstelės.

Deguonies pagrindu vyksta ir viso mūsų kūno ląstelių visapusiškas aprūpinimas. Tad manau sutiksite, kad kvėpavimo kokybė ir oras, kuriuo kvėpuojame yra ypatingai svarbūs dalykai mūsų gyvenime.
Žmonės, kurie rūko ar gyvena, dirba pačiame didmiesčio eismo sukūryje ir gerai jaučiasi, na sakyčiau yra arkliškos sveikatos 🙂 Aš asmeniškai tuom pasigirti negaliu (iš prigimties stipria sveikata), todėl stengiuosi laikytis arčiau gamtos ir kvėpuoti kiek įmanoma švaresniu oru 🙂
Kitas svarbus momentas yra pačio kvėpavimo kokybė. Daugelis žmonių kvėpuoja netaisyklingai, todėl jų kūnas kenčia dėl deguonies trūkumo.
Prabudus iš po nakties jaučiatės pavargę? Skauda galvą? Tikėtina, kad miego metu jūsų kvėpavimas yra nepakankamai gilus arba patalpoje per mažai deguonies, kad kvėpavimo sistema galėtų tinkamai aprūpinti kūną ir pirmiausiai SMEGENIS deguonimi.
Jei netinkamai kvėpuojate naktį, tikėtina, kad netinkamai kvėpuojate ir dieną. Kvėpavimas yra per daug paviršutiniškas, ko pasekoje, organizme nuolat yra deguonies badas, kurio pasekmė yra ląstelių pažeida, lėtinių uždegimų formavimąsis, nervinio audinio pažeidimai, nervų ligos, netgi ta pati depresija ir tt.
Tad dėl nepakankamo kvėpavimo ar oro kokybės kenčia visas žmogaus (ir kitų gyvūnų) kūnas, o su laiku formuojasi ir lėtinės ligos, nes kvėpavimo pagalba ne tik kūnas aprūpinamas deguonimi, bet ir pašalinama kenksmingos medžiagos iš organizmo.
Beje, gilaus, sąmoningo kvėpavimo metu iš organizmo pašalinamos ne tik kenksmingos cheminės medžiagos, bet ir mums kenksmingos mintys-emocijos (tam tikros informacijos energijos).
Stresas iš esmės yra užspausta energija mūsų kūne (nervinėje sistemoje). Jei ji nėra atpalaiduojama, tuomet su laiku vystosi audinių pakitimai, fiziologinės bei psichologinės ligos.
Tad jei jums iki šiol atrodė, kad yra kažkas svarbiau gyvenime (egzistencijoje) už kvėpavimą, tai susimąstykite iš naujo 🙂