Atsiliepimai · 2014-01-30

Kaip pakeisti savo mitybą

sveiki-produktaiŠiai dienai internete galima rasti išties daug informacijos apie sveiką gyvenseną, mitybą. Visgi, pakeisti senuosius įpročius ne taip ir lengva. Vieni sako, kad tokiam pokyčiui reikia nemažai pastangų, valios, pasiryžimo arba kažkokio sukrėtimo, kuris kardinaliai pakeistų mąstymą. O štai ką pataria, mitybos keitimo iš nesveikos į sveiką klausimu, sveiką gyvenseną propoguojantys žmonės.

Patarimai
Ten kur valia, daugmaž yra prievartos veiksmas. Įpročiai, širdis trokšta kito, o valia ir protas savo diktuoja. Ilgai taip nepatempsi. Išlįs per kokią ligą, ar nervinį protrūkį. Tik noras. Jis pavergia sielą ir kuną, ir valios akto tiesiog nebelieka. O noras turėtų būti toks, kaip man pasakė viena asmenybė, kaip skęntančiam šiaudas. Jei negali ilgam išlikti prie teisingos mitybos, reiškias ja netiki. Kažkur abejoji. Gal žinių trūksta, gal rimtų sveikatos problemų nėra. Kas žino iš kur ta noras, tai apsisprendimas ateina.
Reguliarus badavimas yra esminė visų mano gyvenimo būdo ir sveikatos palankių pasikeitimų priežastis ir efektyviausia priemonė. Badavimas suėda bet kokias priklausomybes, atstato medžiagų apykaitą ir organizmo savireguliaciją. Teisingas išejimas iš badavimo, kuris yra vos ne svarbesnis už patį badavimą, veikia tokiu būdu, kad organizmas geidžia natūralių, sveikų produktų, o i tai, kas nesveika, iš viso reaguojama kaip ne ą maistą apskritai.
Teisingas išėjimas – tik veganiškas žaliavalgiškas, mažomis porcijomis apie 100 gramų, bet dažnai. O toliau svarbu maitintis sąmoningai, stebėti savo organizmą. Gal ne iš karto, bet po kiekvieno badavimo vis ilgiau išliks noras maitintis ir apskritai gyventi sveikai. Dėl klaidų bei silpnumo akimirkų nereikia nusiminti. Jas galima ištaisyti. Žingsnis atgal, du į priekį.
Kitas svarbus principas, kuriuo verta vadovautis – ne tiek uždrausti sau, kas nesveika, kiek pridėti vis daugiau to, kas sveika.