Atsiliepimai · 2014-02-05

Miokardo perfuzijos radionuklidais tyrimas

radionuklidaiPensijinio amžiaus moterei yra paskirtas branduolinis širdies tyrimas, kurio tikslas nustatyti širdies raumens kraujotakos veiklą bei jos galimus sutrikimus fizinio krūvio metu bei ramybėje. Tikslus šio tyrimo pavadinimas yra miokardo perfuzijos radionuklidais tyrimas. Šio tyrimo pagalba diagnozuojama išėminė ir hipertenzinė kardiomiopatija bei kiti sutrikimai. Tokius galimus negalavimus svarbu ištirti, tačiau kita vertus kyla klausimų dėl tokio tyrimo saugumo žmogui ir dar vyresnio amžiaus. Todėl norėtųsi sulaukti atsiliepimų šiuo klausimu, ypatingai tų, kuriems buvo atliktas toks tyrimas.
Paskaičius internete apie šį tyrimą aiškėja, jog jo metu žmogus gauna pakankamai nemažai radiacijos. Palyginimui žmogus natūraliai tokį kiekį radiacijos gauna tik per 3.3 metų. Nėščiosioms moteris jo apskritai nerekomenduojama daryti, nes gali neigiamai paveikti užsimezgusį vaisių. Vyrams atlikus tokį tyrimą, patariama 4 mėnesius neapvaisinti moters, nes dėl radiacijos palikuonys gali apsigimti.
Taip pat po tokio tyrimo pacientui patartina nekontaktuoti su aplinkiniais, nes aplink tiriamąjį tam tikrą laiką būną susidaręs radioktyvus laukas.