Atsiliepimai · 2014-02-06

Kaip sumažinti padidėjusį skrandžio rūgštingumą?

KoralasDėl neteisingos mitybos dažnas žmogus kenčia nuo padidėjusio skrandžio sulčių rūgštingumo. Negydoma ši problema gali baigtis skrandžio erozijomis ar net opomis bei kitais sutrikimais. Vieni, kad išspręsti šią problemą griebiasi cheminių vaistų, o kiti siekia keisti savo mitybą. Mes taip pat pasisakome už antrąjį variantą. Kad pajausti rezultatų net ir nereikia labai stipriai koreaguoti savo mitybos, o užtenka įsivesti šiek tiek daugiau tvarkos į savo mitybos pobūdį.

Šiltas vanduo
Taigi, norint sumažinti padidėjusį skrandžio rūgštingumą pirmiausiai reikėtų rytą pradėti ne nuo puodelio kavos ar arbatos, o tiesiog šilto vandens. Pamažu, neskabant reikėtų išgerti iki 0.5 litro vandens ant tuščio skrandžio. Ypatingai gerai šarmina koralinis vanduo.
Valgyti galima tik praėjus geram pusvalandžiui, o dar geriau valandai. Kodėl? kai išgeriate vandens, jis nuplauna skrandžio sultis ir reikia laiko, kad jos vėl atsistatytų. Kitu atveju jūsų maistas “nukris” į skrandį su nedaug skrandžio sulčių ir organizmui bus nusiųstas signalas, kad reikia pradėti gaminti dar daugiau skrandžio sulčių. Kas dar labiau padidins šią problemą.
Taip pat dienos bėgyje rekomenduojama, tarp valgių išgerti stiklinę vandens. Tiesa, vėl gi svarbu paminėti, kad vandenį gerti reikia bent po dviejų valandų po valgio ir tą daryti mažais gurkšneliais. Kodėl? Nes jei dar ant nesuvirškinto maisto užpilsite daug vandens, vėl gi tai nebus gerai. Vakare, maždaug valandą iki miego, patartina dar išgerti stiklinę vandens.
Citrina
Kaip daugeliui ir keistai beskambėtų, tačiau citrina, citrinos sultys puikiai mažina organizmo rūgštingumą, o tiksliau ta jį šarmina. Geras variantas yra įlašinti šiek tiek citrinos sulčių į šiltą vandenį ir išgerti. Dvigubas efektas.
Daugiau lapinių daržovių, mažiau miltų
Dar vienas labai svarbus niuansas siekiant sumažinti skrandžio rūgštingumą, tai valgyti daugiau lapinių daržovių ir mažiau produktų iš miltų. Pirmuoju variantu rūgštingumas mažėja, normalizuojasi, o antruoju didėja. Taip pat dar kartelį galime pabrėžti, kad reikia valgyti mažom porcijom, vengti labai karšto, ar šalto maisto.