Atsiliepimai · 2014-12-31

Lietuviškos šventes – organizmo užteršimas

???????????????????????????????Lietuviai laikosi tradicijų. Bent jau taip įsivaizduoja. Kažkada tradicija per Kūčias paragauti 12 skirtingų patiekalų tapo 12-kos, o gal ir daugiau, patiekalų apsirijimu. Kas galiausiai baigiasi visišku organizmo išsiderinimu. Sutrinka virškinimo ir netgi širdies veikla, nes apkraunamos visos organų sistemos. Taip pat kraujyje pakyla cukraus kiekis, virškinimo organai turi išskirti daugiau fermentų, nes reikia suvirškinti daug ir įvairaus maisto.

Maisto produktų nesuderinamumas
Sūrus, rūgštus, saldus, aštrus maistas, o ant jo dar užpilami įvairūs gėrimai. Galite įsivaizduoti kokia makalynė gaunasi skrandyje ir koks sudėtingas uždavinys organizmui suvirškinti visą tai. Organizmo užteršimas ir išbalansavimas būtų mažesnis jeigu šventiniu periodu būtų maišoma mažiau skirtingų patiekalų.
Populiarus švenčių maistas balta mišrainė, į kurios sudėtį įeina kiaušiniai, bulvės, morkos, agurkai, majonezas. Jau pačioje mišraunėje esantys produktai nesiderina, o ką kalbėti jei dar prie jos yra valgomi kiti patiekalai – žuvis, vištiena, kiauliena ir tt.
Besaikis alkoholio vartojimas
Šventes – švęsk. Lietuvoje šventimas asocijuojasi su alkoholio vartojimu. Tuom piktnaudžiauja tiek jaunimas, tiek ir vyresni. Prie apsivalgymo dar pridedame apsinaudijimą dideliu alkoholio kiekiu ir rezultatas organizmui ir mūsų išvaizdai gaunasi išties ne koks.