Atsiliepimai · 2015-04-10

Kaip sumažinti rūgštis organizme

linu-semenysDėl neteisingos mitybos nemažai daliai žmonių yra padidėjęs rūgščių kiekis virškinimo trakte, tuo pačiu ir kraujyje. Kas nenori spręsti priežasties, o mąsto tik apie pasekmes, dažniausiai griebiasi cheminių vaistų. Visgi, jeigu norite išspręsti šią problemą visam laikui užtenka tik kelių esminių pokyčių savo mityboje:

1. Valgyti lėčiau ir atidžiau, labiau pasiruošus ir susikaupus, gerai sukramtyti maistą.
2. Derinti maisto grupes (nemaišyti krakmolinio maisto su baltyminiu, rūgštų maistą arba duoną valgyti atskirai vienus, t.t.).
Taip pat, kad paspartinti ypatingai išaugusį rūgštingumą galima pasinaudoti ir šiomis natūraliomis priemonėmis:
Iš ryto išgerkite stiklinę vandens. Įlašinkite į vandenį keletą citrinos lašų, tokiu būdu dar labiau sustiprinsite šarminimo procesą. Išgėrus vandenį reikia nevalgyti bent jau 30min. Rekomenduojama tą daryti ir dienos eigoje, tačiau turite jausti, kad prieš tai suvalgytas maistas skrandyje jau suvirškintas.
Linų sėmenis sumalti kavamale ir kiekvieną rytą šaukštelį maltų linų sėmenų užpilti karštu vandeniu (pasidaro toks kisielius) ir išgerti pusvalandį prieš valgį. Sureguliuoja skrandžio veiklą, rūgštingumą, papildo organizmą vitaminais ir mikroelementais.