chia seklos

Chia sėklos – padeda nuo vidurių užkietėjimo

chia seklosVidurių užkietėjimas vargina ne mažą dalį žmonių. Ypatingai tuos, kurie maitinasi ne itin sveikai, nederina maisto produktų, valgo nedaug daržovių ir tt. Žinoma, kad išvengti vidurių užkietėjimo pasiūlytume jums tiesiog keisti savo gyvenseną, mitybą, tačiau jei tam neturite valios, tuomet siūlome į savo mitybos racioną įtraukti Chia sėklų. Chia sėklos tai itin efektyvi žarnyno šluota, kuri išvalo užsisenėjusias atliekas iš virškinamojo trakto bei tokiu būdu padeda išvengti vidurių užkietėjimo.
Chia sėklos yra išgaunamos iš ispaninio šalavijo, o išvertus iš majų kalbos Chia žodis reiškia – stiprybė. Čijos (liet) sėklos jums ne tik padės sunormalizuoti jūsų žarnyno veiklą, bet ir sustiprins jūsų imunitetą.

Čijos sėklose ypatingai gausu yra omegos-3 rūgščių, kalcio, geležies, kalio, magnio, pluošto (fibre), baltymų, selenio, fosforo, antioksidantų. Taigi, tai išties vitaminų, mineralų ir naudingų maistinių medžiagų rinkinys.
Čija sėklos yra labai lengvai virškinamos, todėl jų nebūtina sumalti ar mirkyti (bet patartina). Čijos skonis yra neutralus, todėl suvartoti 1-2 šaukštus per dieną tikrai nebus didelė problema tiek suaugusiam, tiek ir vaikui. Tiesa, šių sėklų kaina pakankamai nemaža (100gr apie 2 eurus), tačiau vardan sveikatos tai išties nėra dideli pinigai.
Įdomu tai, jog Chia sėkla sugeria 9-12 kartų daugiau vandens nei pati sveria ir tai užtrunka vos 10 minučių. Išmirkusios vandenyje Chia sėklos panašios į drebučius su tamsiu taškeliu viduryje.
Video apie Chia seklas