Atsiliepimai · 2015-12-13

profesionali burnos higiena

Profesionali burnos higiena. Ar reikalinga?

profesionali burnos higienaProfesionalios burnos higienos paslaugas teikia odontologai. Šiuo mechaniniu dantų valymo procesu siekiama užkirsti kelią apnašų sukeliamoms ligoms bei kietųjų dalelių, akmenų susidarymui. Taip pat profesionalios burnos higiena padeda išvengti karieso, ėduonies ir periodonto ligų. Šias ligas sukelia bakterijos, kurios “apsigyvena” ant danties paviršiaus ir dantenų vagelėje.

Profesionalios burnos higienos procedūrų prireikia ir prieš daugelį odontologinių procedūrų atlikimą: periodontologines operacijas, dantų balinimą, protezavimą.
Taigi, atrodytų, kad profesionalią burnos higieną daryti yra būtina, nes yra tik privalumai, visgi, yra ir vienas neigiamas dalykas. Šios procedūros metu naudojama nemažai cheminių medžiagų, kurios per seilių liaukas patenka į mūsų organizmą. Dėl šios priežasties itin piktnaudžiauti tokia paslauga nederėtų. Geriau jau kruopščiau valyti dantis su ekologiška dantų pasta ar kitom priemonėm kasdien. Taip pat vengti dantis žalojančios mitybos.