Imuniteto stiprinimas · 2016-10-14

kaip pasveikti nuo gripo

10 patarimų, kaip stiprinti imunitetą natūraliomis priemonėmis

Jei ieškote patarimų, kaip stiprinti imunitetą natūraliomis priemonėmis, tuomet pataikėte, ten kur ir reikia. Yra išties labai daug efektyvių priemonių, kaip sustiprinti imunitetą, tačiau išskirsime 10 punktų, kuriais kasdien vadovaujamės patys. Tad rašomi patarimai yra iš mūsų pačių gerosios patirties.

1. Rytą pradėkite nuo lengvos mankštos. Daugelis sako, kad mankštai rytais neturi laiko, nes skuba į darbą. Viskas labai paprasta. Tereikia atsikelti bent 15 minučių ankščiau nei įprastai ir turėsite užtektinai laiko elementariems mankštos pratimais. Kūną išjudinti po miego yra labai sveika, todėl skirti tam bent 15min tikrai yra verta. Jei sunku keltis – eikite ankščiau miegoti. Vardan sveikatos, stipresnio imuniteto pakoreguoti šiek tiek ėjimo miegoti ir kėlimosi įpročius manau tikrai ne problema.
2. Išgerkite stiklinę šilto vandens. Po mankštos neskubėdami, nedideliais gurkšneliais išgerkite stiklinę šilto vandens. Tokiu būdu neutralizuosite po nakties virškinimo trakte susirinkusias rūgštis bei palengvinsite organizmui apsivalymo procesą.
3. Vėsus arba kontrastinis dušas. Ši procedūra suaktyvins jūsų kraujotaką bei sustiprins jūsų atsparumą besikeičiančioms oro sąlygoms.
4. Pusryčiams – angliavandeniai. Išgėrus stiklinę vandens rekomenduojama valgyti po pusvalandžio. Tad kol nusiprausite duše ir pasigaminsite pusryčius tas pusvalandis ir prabėgs. Iš ryto geriausiai valgyti lengvai virškinamą, sudėtinių angliavandenių turintį maistą. Pavyzdžiui avižinę ar grikių košę. Tokiu būdu gausite jums reikiamos energijos darbams atlikti bei svarbių medžiagų stipraus imuniteto palaikymui.
5. Kuo daugiau judėkite. Žmogaus organizmas sutvertas judėjimui, o ne nuolatiniam sėdėjimui ar stovėjimui, todėl dienos metu stenkitės kuo daugiau judėti. Tokiu būdu palaikysite normalią kraujotakos apytaką ir tuo pačiu gerą imuninės sistemos būklę.
6. Rinkitės sveikesnius produktus. Dažnu atveju sveikesni produktai kainuoja brangiau, tačiau rekomenduojame ne taupyti sveikatos sąskaita. Sveiki produktai jums suteiks daugiau energijos, naudingų medžiagų bei neužterš arba mažiau užterš jūsų organizmą. Visi šie faktoriai labai svarbūs, kaip kalbame apie imuniteto stiprinimą. Pavyzdžiui ekologiškas judros aliejus kur kas sveikiau už rafinuotą saulėgrąžų aliejų.
7. Vartokite daugiau natūralių produktų su antioksidantais. Antioksidantai neleidžia organizme susidaryti laisviesiems radikalams, kurie gali sukelti įvairius pakitimus bei silpnina imunitetą. Lietuvoje auga labai daug įvairių augalų, uogų, kuriuose yra apstu antioksidantų. Pavyzdžiui rudenį rekomenduojame nepraeiti pro šaltalankį. Šaltalankių uogos yra gausus antioksidantų šaltinis. Taip pat jose yra ir kitų itin naudingų medžiagų. Kiek sudėtingesnė situacija žiemos laikotarpiu. Tuomet tenka verstis atvežtiniais produktais. Tokiais kaip citrinomis ar imbiero šaknimis. Tiesa, lietuviški obuoliai, šaldytos spanguolės taip pat puikus pasirinkimas šiuo klausimu.
8. Grynas oras. Tai taip pat svarbi sąlyga gerai savijautai, imuniteto stiprumui. Deguonies trūkumas ar užterštas oras silpnina mūsų atsparumą. Bent jau prieš miegą stenkitės atsidaryti langą ir išvėdinti savo kambarį. Net jei tai ir žiemos laikotarpis. Tai padės ne tik jums sustiprinti atsparumą besikeičiančioms oro sąlygoms, bet ir geriau išsimiegoti.
9. Poilsis. Norint stiprinti imunitetą reikia laikytis miego rėžimo. Miego trūkumas išbalansuoja mūsų organizmą ir jis tampa mažiau atsparus aplinkos veiksniams.
10. Mokykitės valdyti savo mintis. Stresas labai neigiamai veikia mūsų imunitetą, todėl reikia mokytis kaip tinkamai su juo susitvarkyti. Kitu atveju visus prieš tai išvardintos priemonės, gali būti bevaisės. Stresu metu mūsų kūnu „keliauja“ neigiamos bangos, kurios silpniną visą organizmą iš esmės.
Taigi, iš pirmo žvilgsnio šie patarimai labai paprasti, tačiau garantuojame, jog jeigu jų laikysitės imunitetą tikrai sustiprinsite. Jei turite ir savų metodų, kaip stiprinti imunitetą, tuomet kviečiame juos išsakyti paliekant komentarą straipsnio apačioje.