Atsiliepimai · 2020-01-15

psichologu paslaugos

Psichologo paslaugos po išsiskyrimo: patarimai

Daugeliui žmonių išsiskyrimas su antra puse yra vienas labiausiai širdį veriančių dalykų, kuris susigrąžinti kvapą leidžia tik po metų ar net kelerių. Ne veltui psichologo paslaugos labai dažnai reikalingos tiems asmenims, kurie kenčia po išsiskyrimo. Kaip pastebi specialistai – jiems tenka konsultuoti tiek vyrus, tiek moteris, labai skirtingo amžiaus asmenis, tad tai tik parodo, kad išsiskyrimo skausmas yra didelis visiems, kurie myli ir kurie jaučiasi išduoti.

Kaip ir su kitomis psichologinėmis problemomis, su išskiskyrimo paliktais randais susitvarkyti vienam gali būti per sunku. Taip, padėti gali artimieji, bet kartais geriau suveikia psichologų paslaugos. Šie specialistai su išsiskyrimo paveiktais žmonėmis susiduria nuolatos, todėl tikrai žino ką pasakyti ir kaip padėti žmogui išgyventi šiuos kamuojančius jausmus.
„Paleisk“
Dažniausiai po išsiskyrimo daroma klaida yra nuolatinis asmens, kuris jus paliko, sekiojimas. Šiuo metu naudojat socialines tinklus sekti tapo labai paprasta ir tas žmogus net nemato, kad yra kiekvieną dieną Jūsų tikrinamas. Tačiau to vengti reikėtų, kadangi kuo daugiau sekate – tuo labiau trukdote sau paleisti žmogų. Siūlome bloguoti visus socialinius tinklus ir bandyti pamiršti, kad toks žmogus apskritai yra. Kažkada gyvenime vėl galėsite apie jį galvoti, tačiau šiuo metu geriausia yra visiškai ignoruoti.
„Atrask“
Pamiršus žmogų, kuris buvo Jūsų gyvenimo dalis, yra kur kas paprasčiau judėti į priekį ir pats geriausias būdas tai daryti – susipažinti su kitais žmonėmis. Žinoma, nesiūlome jums skubiai ieškoti naujų santykių, tačiau naujų pažinčių – verta. Išeikite iš savo namų, bendraukite, atraskite kitus žmones, kurie taip pat Jūsų kasdienybei gali suteikti daugiau spalvų ir vėl Jus paskatinti suvokti, kad meilė yra ir kiekvienas gali ją rasti.
„Juokis“
Galiausiai, daliai žmonių atrodo, kad daugiau gyvenimas nebus gražus ir jie paprasčiausiai bijo juoktis, kadangi taip tarsi išduoda save ir savo liūdesį. Tai yra labai didelė klaida, kadangi juoktis yra būtina ir kuo dažniau tai pavyks daryti – tuo geriau. Siūlome kuo daugiau žiūrėti į ateitį ir kuo mažiau atgal. Būtent tai dažniausiai užtikrina, kad išsiskyrimas greitai liks tik kaip nemalonus atsiminimas.
Psichologo paslaugos gali padėti vėl atsistoti ant kojų, tad siūlome suteikti sau galimybę kuo greičiau pasijausti geriau ir pamiršti vieną etapą. Kuo greičiau praeitis liks tik kaip baltas popieriaus lapas – tuo greičiau Jūsų kasdienybė vėl taps spalvota ir labai graži.