Atsiliepimai · 2020-10-13

Oro kondicionieriai biure: kokie šio sprendimo privalumai ir trūkumai?

Komercinėse patalpose montuojami oro kondicionieriai šiandien tampa viena būtiniausių komforto prekių, padedanti palaikyti tinkamą temperatūrą darbo aplinkoje. Tiesa, reikėtų nepamiršti, kad biuruose paprastai lankosi gana didelis kiekis žmonių, todėl jums bus reikalingas ne tik galingesnis kondicionierius, bet reikės pagalvoti ir apie įrangos priežiūrą bei aptarnavimą. Paprastai dėl didesnio ploto ir žmonių skaičiaus, taip pat tuo atveju, jei yra kalbama apie kelias patalpas, biuruose montuojami keli atskiri oro kondicionieriai.

Ar žinote, kaip įranga turi dirbti?

Paprastai oro kondicionieriai montuojami gerai neįvertinus jų atliekamo darbo ir funkcinių galimybių. Jei įranga bus neteisingai eksploatuojama, darbuotojai gali pradėti skųstis nuovargiu, išsausėjusiomis akimis, alergija ar net peršalimo simptomais. Būtent dėl šių priežasčių, prieš pasirenkant ir montuojant įrangą, privaloma pagalvoti tiek apie jos galią, tiek apie tinkamos vietos parinkimą – jei jūsų darbo vieta bus tiesiai priešais šaltą kondicionieriaus oro srovę, rizikuosite savo sveikata.

Oro kondicionieriai: nauda ir žala

Klimato kontrolės įrenginiai yra nepamainomas sprendimas tiek karštą vasaros dieną, kai norisi gaivos, tiek orams atvėsus, kuomet ieškome papildomo šilumos šaltinio. Kokybiškas, tinkamai dirbantis oro kondicionierius padeda sukurti reikalingą mikroklimatą, užtikrina puikias darbo sąlygas, valo aplinką nuo dulkių, grybelių ir bakterijų. Kai kurie modeliai turi oro jonizavimo funkciją, padeda palaikyti optimalias, darbui tinkančias temperatūros sąlygas. Iš kitos pusės, pasirinkus paprastesnę įrangą ar neskiriant dėmesio jos profilaktiniams darbams, jausite nuolatinį diskomfortą, kadangi oras bus sausesnis, dėl to išsausės nosies, akių ir gerklės gleivinės, o tai gali susilpninti žmogaus imunitetą ir keisti bendrą savijautą. Be to, nevalomas oro kondicionierius po patalpas varinėja tą patį orą su mikrobais ir anglies dioksidu.

Kaip naudotis ir prižiūrėti oro kondicionierių?

Kad oro kondicionieriai užtikrintų geriausias savo eksploatacijos savybes, iškart pagalvokite, kur ši įranga bus montuojama. Šalto oro srautas turi būti nukreiptas į lubas, bet ne į žmogų. Tai užtikrins tolygų oro pasiskirstymą aplinkoje ir nekels pavojaus žmogaus sveikatai. Naudodami kondicionierių, nepamirškite, kad patalpos turi būti reguliariai vėdinamos mažiausiai kelis kartus per dieną. Kondicionieriaus filtrai turi būti reguliariai valomi, kad ant jų nesikauptų bakterijos ir grybeliai. Rekomenduojama tai daryti kartą per mėnesį. Reguliarūs valymo darbai svarbūs ir dėl pačio įrenginio, kadangi esant užsikimšusiems filtrams didėja tikimybė kondicionieriui sugesti. Mažiausiai kelis kartus per metus būtina atlikti profilaktinius įrangos patikros darbus.