Paslaugos · 2021-03-23

Laidojimo paslaugos: skaudžios netekties valandą rinkitės profesionalias paslaugas

Žmogaus išėjimas iš gyvenimo suteikia daug skausmo ir sumaišties. Didelė paguoda yra  tai, jog profesionaliai dirbančios laidojimo paslaugų įmonės gali savo klientams padėti skaudžią netekties valandą ir apsaugoti juos nuo tuo metu reikalingų priimti sprendimų būtinybės. Ypatingai tai aktualu, kai mirtis užklumpa netikėtai. Šiek tiek plačiau apie tai, kokios laidojimo paslaugos Vilniuje gali būti suteikiamos, kai jūsų namus aplanko netektis.

Skirtingų įmonių laidojimo paslaugos Vilniuje jums gali suteikti pačias reikalingiausias procedūras ir, tuo pačiu, pasiūlyti kažką savito, galbūt tik jums aktualaus. Lankstus ir užjaučiantis požiūris į  šį skaudų periodą, be abejonės, stipriai sušvelnins gedėjimo skausmą. Mes, tuo tarpu, pateiksime paslaugų sąrašą, kurį įgyvendins kiekviena profesionaliai dirbanti laidojimo paslaugų įmonė:

  • Mirusiojo paėmimas ir pervežimas iš mirties vietos į įmonės šaldyklą.
  • Palaikų saugojimas šaldymo patalpoje iki šarvojimo ar kremavimo procedūros.
  • Laidojimo dokumentų tvarkymą. Jeigu laidojimo namai teikia tokias paslaugas, tai bus didelė pagalba jums. Mirties fakto registravimas savivaldybėje, vienkartinės laidojimo paslaugos išmokos dokumentų sutvarkymas reikalauja susikaupimo ir kantrybės. Leiskite tuo pasirūpinti kitiems.
  • Mirusiojo paruošimas šarvojimui arba kremavimui. Didelę darbo patirtį turintys sanitarai kruopščiai paruoš kūną šarvojimui ir aprengs jūsų pasirinktais drabužiais. Jeigu mirusiojo palaikus nutarsite kremuoti, jie bus tinkamai tam paruošti: sutvarkyti dokumentai, palaikai  nugabenti į krematoriumą, urna po kremavimo  atvežta  į šarvojimo vietą.
  • Šarvojimo salių nuoma. Paprastai kiekviena salė turi savo atskirą poilsio zoną su visu reikalingu inventoriumi.
  • Gedulingų gėlių kompozicijos, giesmininkai ir muzika,  kryžių, žvakių ir kitų laidojimo reikmenų pardavimas ar nuoma.
  • Iškilmingą karsto ar urnos išnešimas iš laidojimo salės ir palyda į kapines.

Kaip žinia,  po laidotuvių ceremonijos gana svarbia atsisveikinimo su mirusiu proceso dalimi tampa gedulingi pietūs, po mėnesio – ketvirtinės, o po metų – metinės. Todėl,  rinkdamiesi laidojimo įmonę, būtinai teikite pirmenybę tai, kuri suteikia minėtas paslaugas. Laidojimo ir  tolimesnio velionio paminėjimo procedūros paprastai sukelia skaudžius ir liūdnus jausmus. Todėl patikimumas ir pasitikėjimas paslaugų teikėjų kvalifikacija labai svarbus dalykais tokiais gyvenimo momentais.

Nieko nenustebinsime pasakydami, jog artimųjų laidojimas yra skaudi patirtis tiek morališkai, tik finansiškai. Todėl labai svarbu, kad suvokdami kliento subtilią padėtį, laidojimo įmonės darbuotojai  imtųsi absoliutaus organizavimo darbų ir klientui pasiūlytų tiek kokybišką, tiek finansiškai ne pernelyg nuostolingą paslaugų paketą.