Sveikata · 2023-11-23

packages of medications and contactless thermometer

Ką daryti pajutus peršalimo simptomus?

vaistai
Photo by Dominika Roseclay on Pexels.com

Nei vienas iš mūsų nelaukiame akimirkos, kai mus „pagauna“ liga. O jos deja dažniausiai užklumpa netikėtai, kai to mažiausiai tikimės. Niekada neįmanoma pasiruošti būsimai ligai. Nebent tik stiprinsite savo imunitetą visus metus, kad šaltuoju metų laiku netektų pamiršti nei kas yra vitaminai, nei kaip pasigaminti sveiką maistą ar deramai pailsėti.

Sirgti nėra malonu nei vasarą, nei žiemą. Net ir ligos būna vis skirtingos šiltuoju bei šaltuoju metų laiku. Žiemą daugelis susiduria su nemaloniais peršalimais. Svarbu laiku imtis veiksmų ir ligą galėsite įveikti greičiau arba net visai sustabdyti.

Peršalimą nėra sunku atpažinti. Jis dažniausiai pasireiškia čiauduliu, sloga, ryklės skausmu bei paraudimu, gali imti ir sausas kosulys, paaštrėti galvos skausmas arba pasijusti bendras silpnumas. Kai kam būdingas karščiavimas, akių niežėjimas ar net pykinimas. Peršalimas yra laikomas itin dažnu virusinės kilmės viršutinių kvėpavimo takų susirgimu. Dažniausiai ligonis pasveiksta per savaitę, rečiau gali prireikti ir dviejų.

Tikriausiai ir patys žinote, kad kai tik apleidžiate savo organizmą ir pamirštate propaguoti sveiką gyvenimo būdą, t.y. imunitetas nusilpsta, ima kibti ligos. Peršalimas gali būti vienas iš jų. Tad būtinai nuolat rūpintis, kad Jūsų mityba būtų subalansuota, dienos metu išgertumėte pakankamai skysčių, judėtumėte, leistumėte kuo daugiau laiko gryname ore, deramai pailsėtumėte bei miegotumėte bent 7–8 valandas per parą.

Tad kai jau pajuntate pirmuosius peršalimo simptomus, pasirūpinkite sveikesne mityba, o akcijų leidiniai gali padėti sutaupyti ir išleisti reikiamiems maisto produktams mažiau. Bent kelioms dienoms pamirškite visus darbus ir pailsėkite, ilgiau pamiegokite ir gali būti, kad tik tiek prireiks Jūsų organizmui, kad jis vėl atsistatytų ir imtų kovoti su užpuolusiu virusu.

Virusų plitimo stabdymui ypač padeda ir tokių produktų, kaip medaus bei česnako vartojimas. Dažnai akcijų leidiniai gali pasiūlyti jų įsigyti pigiau, tad nuolat stebėkite prekybos vietų akcijas, kad galėtumėte sutaupyti. Dar priminsime ir apie didesnį vitaminų C ir D bei cinko vartojimą, nes jie ne tik dalyvauja imuniniame organizmo atstatyme, bet ir žudo ligos sukėlėją.