Grožis · 2023-12-23

Kokios tamprės sportui geriausios?

tamprės

Tinkamų tampių dėvėjimas gali pagerinti jūsų treniruotę! Svarbu rasti sau tinkamas ir patogias tamprias. Svarbu pasirinkti tinkamas tamprias dėl keletos priežasčių: jūsų kūnas liks vėsus ir sausas, suteiksite reikiamą atramą ir funkcijas, puikiai atrodysit ir taip pat puikiai jausitės. Svarbiausia, kad būtų pasirinkta tinkama forma ir dydis – juk niekas nenori kelti smunkančių tamprių treniruotės metu, o per mažas dydis suvaržys ir spaus tam tikras kūno vietas. Kaip rasti jums tinkamiausias tampres sportui?

Renkantis tampres sportui labai svarbu jas pasimatuoti ir pasižiūrėti kaip jaučiatės jas mūvėdami. Šis pojūtis labai svarbus, kadangi tamprės turi būti tarsi antra oda, priglusti prie kūno, bet ne suspausti. Tinkamas dydis taip pat svarbus, todėl matuojantis tampres sportui pirmiausia turime atsakyti į kai kuriuos esminius klausimus apie dydį – ar tamprės jums laisvos ar apspaustos? ir ar tamprės pajudėjus jums nesmunka?”. Tinkamas dydžio pasirinkimas traktuojamas tuomet, kai tamprės yra prigludusios prie kūno, nespaudžia ir nesmunka kūnui judant. Gali būti daugybė skirtingų priežasčių, kodėl jūsų tamprės nuolat krenta žemyn; jei medžiaga nepakankamai tampri ir yra per plona, pagrindinėse nusidėvėjusiose vietose (pvz., šlaunų apačioje ir viršuje) gali pradėti smukti. Jei pasirinkote tampres, kurios turi daug lykros ir pastebėjote, kad jos vis tiek jums krenta žemyn, tai gali reikšti, kad reikia sumažinti dydį.  

Tamprės sportui gali būti skirtomos pagal sporto šakas.  Skirtingoms judėjimo formoms reikia skirtingų tipų tamprių, kad efektyviai atlaikytumėte treniruotę. Kiekvienas tamprių asortimentas turi technologijas ir ypatybes, pritaikytas įvairioms veikloms, todėl prieš renkantis, kurios tamprės sportui tinkamesnės, tikrai svarbu įvertinti, ką su jais veiksite, kokia sporto šaka užsiimsite. Ar bėgiojate, užsiimate joga, aerobika, šokiai, dalyvaujate HIIT užsiėmime, daug judat arba keliant svorius, kiekvienas tipas turi naudos, padedantis treniruotis. Keletas pavyzdžių. Bėgimui skirtos tamprės. Ieškokite prakaitą sugeriančios technologijos, tokios kaip AEROREADY, kuri skirta suvaldyti jūsų kūno prakaitą ir ilgiau jums leis būti patogiai. Šviesą atspindinčios dizaino detalės, skirtos bėgimui naktį, ir strategiškai išdėstytos kišenės reiškia, kad bėgiodami galite pasiimti su savimi svarbius daiktus, pavyzdžiui, raktus, telefoną ir užkandžius.

HIIT (Intensyvios treniruotėe). Jei HIIT yra jūsų pasirinktas sporto seansas, atkreipkite dėmesį į integruotą aukšta juosmenį, kad tamprės nesmuktų tuomet kai labai intensyviai judate ir  kad pritūpimų metu būtų optimaliai išlaikyta kūno forma. Sporto salėje tinkamos tamprės. Pratimai kuriuos darote sporto salėje yra labai svarbūs. Rinkitės tamprias, kurios jūsų kūną išlaiko stabilų.  Tamprės su  patvariomis siūlėmis išlaikys komfortą ir padidins patvarumą, sumažins tempimą ir medžiagos sviešos pralaidumą, tokiu atveju sporto salėje darant pritūpimus, jūsų tamprės nepersišvies.