Atsiliepimai · 2015-11-04

rauginti kopustai

Raugintą maistą valgyti sveika ir netgi būtina

rauginti kopustaiMūsų senoliai ruošdami maistą žiemai jį pagrinde raugindavo arba rūkydavo. Rūkyti produktai parduotuvėse ir šiai dienai yra itin populiarūs, deja jie visiškai beverčiai maistine prasme ir daro žalą mūsų organizmui. Ko negalima pasakyti apie raugintus produktus. Apmaudu, kad pastarųjų suvartojama, kur kas mažiau, o reikėtų priešingai.

Sveikatos specialistai teigia, jog net 30 procentų visų gaunamų vaisių ir daržovių turi būti rauginti. Kaip pvz agurkai, kopūstai, burokėliai. Visi šie rauginti produktai šarmina organizmą, neutralizuoja rūgštinę terpę, kas šiandienai yra ypatingai svarbu.
Daugelis žmonių vartoja itin daug rūgštinančių produktų, tokių kaip mėsa, žuvis, pieno produktai, kava, alkoholis. O kai organizmas “užsirūgština” tuomet pradeda lįsti įvairios sveikatos problemos.
Taip pat yra dar viena svarbi priežastis, kodėl reikia vartoti raugintus produktus. Valgant vien tiktai žalius, neraugintus vaisius ir daržoves inkstuose ir tulžies pūslėje auga akmenys. Tuo tarpu vartojant raugintas daržoves tokios problematikos nėra.