Atsiliepimai · 2016-04-29

aspirinas

Aspirinas skystina kraują

Aspirinas – nereceptinis vaistas, kuris ne tik padeda nuo galvos skausmo, bet ir skystina kraują. Šį medikamentą jau nuo seno naudojo ir mūsų tėvai, seneliai. Aspirino sukūrimo data – 1897 metai. Šis preparatas efektyvus ir pigus. Jo kaina tesiekia 3 eurus (28 tabletės). Aspirinas aktualus ypatingai tiems, kurių tirštas kraujas, nes šis medikamentas mažina kraujo krešumą.

Kaip veikia aspirinas?
Aspirinas veikia slopindamas kraujo plokštelių sulipimą ir tokiu būdu saugo nuo krešulių (trombų) susidarymo kraujagyslėse, kurios medžiagomis ir deguonimi aprūpina širdį, smegenis ir kitus organus. Dėl šių savybių aspirinas dažnai vartojamas ir kaip profilaktinė priemonė siekiantiems išvengti pasikartojančio infarkto ar insulto.
Šiuolaikiško aspirino tabletė yra specialiame apvalkale, todėl neyra skrandyje. Dėl šios priežasties vaistas nedirgina skrandžio ir yra saugus vartoti. Tiesa, piktnaudžiauti juo taip pat nereikėtų, nes kaip ir kiekvienas cheminis vaistas sveikatos nepriduoda, o tik padeda slopinti pasekmes.
Taigi, aspirinas vienas efektyviausių kraują skystinančių preparatų. Taip pat jis malšina skausmą ir karštį. Vartojusius aspiriną kviečiame palikti atsiliepimą apie pastebėtą poveikį.