Atsiliepimai · 2018-05-23

ciuziniai

8 būdai, kaip čiužiniai gali paveikti Jūsų sveikatą

Geras nakties miegas gali padaryti stebuklus su mūsų protu ir kūnu, tačiau jei lova nėra patogi, kiekvieną naktį prarandame galimybę gauti kažką naudingo. Kokybiški ir tinkamai pasirinkti čiužiniai ženkliai prisideda prie vertingo mūsų poilsio – juk svarbu ne tik kiek, bet ir kaip miegame. Tad siūlome susipažinti su pagrindiniais jų privalumais, kurie padės įsitikinti, kokį svarbų vaidmenį čiužiniai atlieka mūsų gyvenime.

1. Padeda sumažinti streso lygį. Stresas gali būti tiesiogiai susijęs su prastu poilsiu, o šis – su nekokybišku čiužiniu. Daugelis atliktų tyrimų parodė, kad žmonės, dažnai jaučiantys įtampą ir stresą, pakeitę seną čiužinį nauju, pradėjo jaustis kur kas geriau. Tad jeigu daug vartotės, nerandate tinkamos pozos ir ryte jaučiatės išvargę, šią situaciją gali pakeisti naujas čiužinys.
2. Kovoja su alergijos simptomais. Nors tai nėra kiekvienam aktualus aspektas, visgi, pravartu žinoti, jog sename čiužinyje dažnai kaupiasi dulkių erkutės ir blakės, kurios gali dar labiau padidinti alergines reakcijas. Tuo tarpu tam tikri čiužiniai (pavyzdžiui, lateksiniai) yra ypač atsparūs šiems kenkėjams, todėl pasirinkę tokį variantą, galėsite išvengti varginančių alergijos simptomų.
3. Palengvina skausmą. Nuolatiniai nugaros ar sąnarių skausmai turi daug neigiamos įtakos tiek gyvenimo, tiek miego kokybei, tačiau jei ilsėsitės ant čiužinio, kuris maksimaliai prisitaiko prie Jūsų kūno, apie tokius simptomus galėsite pamiršti. Šie ir kiti čiužiniai gera kaina parduodami Pigu.lt el. parduotuvėje.
4. Gerina atmintį. Visus poreikius atitinkantys čiužiniai užtikrina kokybišką poilsį, o tai reiškia, jog sekančią dieną galime jaustis kur kas produktyvesni ir žvalesni. Tai turi įtakos ir mūsų atminčiai – ne kartą įrodyta, jog patogiai miegantys žmonės geriau mokosi ir yra kur kas imlesni naujoms kalboms.
5. Apsaugo stuburą. Mūsų stuburui kasdien tenka pakankamai didelė apkrova, todėl turime užtikrinti, kad nakties metu jis galėtų tinkamai pailsėti. Tuomet rekomenduojami čiužiniai, kurie suteikia jam atramą ir leidžia pailsėti natūralioje padėtyje – taip užtikrinamas patogus poilsis ir tuo pačiu pavyksta išvengti skausmų.
6. Mažina apetitą. Nors ir netiesiogiai, tačiau čiužinys gali būti susijęs su pernelyg dideliu Jūsų kūno svoriu. Prastai pailsėję, jaučiame didesnį riebalų ir greitai įsisavinamų angliavandenių poreikį, todėl dažniausiai užkandžiams renkamės ne itin sveikus produktus – tai netrukus atsispindi ir mūsų figūroje.
7. Padeda sumažinti knarkimą. Pasirodo, jog jeigu čiužinys tinkamai neprisitaiko prie Jūsų kūno, įsitempia kvėpavimo takai ir dėl šios priežasties galite pradėti knarkti. Tad jeigu iki šiol tokiais simptomais nesiskundėte, gali būti, jog jie atsirado dėl nusidėvėjusio čiužinio, kurį vertėtų pakeisti nauju.
8. Gerina širdies darbą. Prastas miegas taip pat gali pakenkti Jūsų širdžiai – nustatyta, jog tie, kurie tinkamai nepailsi, turi kur kas daugiau šansų susirgti įvairiomis širdies ligomis.
Mūsų sveikatai naudingų čiužinių privalumų būtų galima surasti ir daugiau, tačiau tikriausiai sutiksite su mintimi, jog jie ženkliai prisideda prie puikios mūsų savijautos ir gyvenimo kokybės. Tad jeigu svarstote apie naujo gaminio įsigijimą, šiam procesui turėtumėte paskirti pakankamai daug dėmesio – dabar čiužiniai gali būti pačių įvairiausių tipų, tad tikrai surasite tą, kuris būtent Jums užtikrins komfortišką poilsį.