Atsiliepimai · 2020-01-25

kaip pagerinti kraujotaką

Kaip pagerinti kraujotaką – 5 pagrindiniai patarimai

Kaip pagerinti kraujotaką turėtų ypatingai susirūpinti tie, kurie jau jaučia su šia organizmo sistema susijusias problemas. Kaip pavyzdžiui žemas ar aukštas kraujospūdis, nuolat šalančios ar tirpstančios galūnės, galvos svaigimas, energijos stygius, vangumas ir panašiai.
Kraujotaka suprastėja pagrinde todėl, kad suprastėja kraujagyslių būklė. Dėl nepakankamo judrumo, netinkamos mitybos, ilgalaikio streso kraujagyslės praranda elastingumą ir sunkiau prateka kraujas. Dėl šios priežasties didija patirti insultą ar infarktą.

1 fizinis aktyvumas

Reguliarus fizinis aktyvumas yra itin svarbus siekiant spręsti kraujotakos problemas. Sveikatos specialistui uždavus klausimą kaip pagerinti kraujotaką tai bus vienas iš pirmutinių patarimų. Žinoma, nėra reikalo persistengti. Užtenka ir reguliariai atlikti mankštą, pasivaikščioti gryname ore, paminti dviratį, Tiesa, labai svarnu, kad sportas keltų geras emocijas, o ne daryti tai, nes reikia. Sportuojant per prievartą gali kilti stresas, vidinė įtampa, o tai jau nieko gero.

2 sveikesnė mityba

Sveikesnė mityba tai dar vienas itin svarbus faktorius siekiant pagerinti kraujotaką. Būtina sumažinti transriebalų bei greitųjų angliavandenių vartojimą. Vietoj jų į maisto racioną reikėtų įtraukti daugiau Omega 3 riebalų rūgščių turinčių produktų. Kaip pavyzdžiui šalto spaudimo linų sėmenų aliejaus, kokybiško alyvuogių aliejaus.
Taip pat svarbu vartoti pakankamai vandens ar vandeningų daržovių, nes tai įtakoja atitinkamą kraujo tirštumą. Per tirštas kraujas sąlygoja sudėtingesnį kraujotakos darbą.

3 mažinti patiriamo streso kiekį

Stresas sukelia hormonų disbalansą, kraujotakos spazmus, kraujo sudėties pakitimus Todėl mažinti patiriamo streso kiekį taip pat yra labai svarbu. Žinoma, lengviau pasakyti nei padaryti, tačiau būtent nervinė įtampa blogina ne tik kraujotakos, bet ir viso organizmo sklandų veikimą. Jeigu įpratote stresuoti, tuomet jums reikėtų palankyti įvairias atplaiduojančias terapijas, užsiimti joga, giluminiais kvėpavimais, meditacija, muzikos klausymas.

4 mažinti žalingų įpročių

Kuo mažiau žalingų įpročių, tuo kraujotaka ir visas kūnas yra sveikesnis. Čia jau jokia naujiena. Iškart pradėti sveikai turbūt bus sudėtinga, tačiau net ir truputį saikingesnis žalingų produktų palengvins kraujotakos veiklą.

5 bendravimas, socialumas

Pozityvus bendravimas ir socialumas yra puikus būdas kurti malonią psichologinę bei emocinę būseną. Tuo pačiu mažėja streso lygis kūne ir mažėja poreikis vartoti žalingus produktus.

Video apie kraujotaką