Higiena · 2020-11-14

Pirmosios pagalbos kursai iš namų

Vis daugiau dalykų ir veiklų keliasi į internetą. Mokymasis – ne išimtis. Įmonėms ir privatiems gyventojams reikalingi pirmosios pagalbos kursai taip pat jau gali būti išlaikomi internetu. Pamirškite laikus, kai norint išklausyti pirmosios pagalbos kursus reikėdavo važiuoti į paskaitas, gaištant laiką kelyje. Šiandien viską galite išmokti neišeidami iš namų.

Kokie tai kursai?

Žmonės, sužinoję, kad pirmosios pagalbos kursai gali būti laikomi internetu, kartais suabejoja tokių kursų patikimumu. Iš tiesų, visiškai nesvarbu, ar kursus lankysite tiesiogiai, ar mokysitės per atstumą, jų kokybė išliks tokia pati.

Pirmosios pagalbos kursai reikalingi įvairiems specialistams. Pavyzdžiui, švietimo darbuotojams privaloma išklausyti pirmosios pagalbos kursus ir išlaikyti testą, Taip pat toks reikalavimas nustatytas visiems visų kategorijų vairuotojams.

Priklausomai nuo to, kokie kursai reikalingi konkrečiu atveju, priklauso ir jų perlaikymo dažnumas. Kai kuriais atvejais pirmosios pagalbos kursai turi būti išklausomi dar kartą. Kitais atvejais, pavyzdžiui švietime, pakanka vieną kartą išklausyti pirmosios pagalbos kursus.

Kaip laikyti per atstumą?

Jums reikia rasti patikimą vietą, kurioje teikiamos tokios paslaugos. Lietuvoje ne tiek ir daug įmonių turi tam reikalingą teisę.

Užsiregistravus sistemoje ir sumokėjus nustatytą mokestį, Jums bus pateikta visa reikalinga kursų medžiaga. Numatytas laikas, per kurį turėtumėte susipažinti su visa pateikta  medžiaga – trisdešimt dienų.l Įprastai tokio laiko visiškai  pakanka kursui  išmokti. O svarbiausia, kad mokytis galėsite Jums patogiu metu ir Jums patogioje vietoje.

Kai nuspręsite, kad medžiagą išmokote, užsiregistruokite testo laikymui. Išlaikius testą, paslaugos teikėjas atsiunčia Jums oficialų pažymėjimą, kuriame patvirtinamą, kad esate išlaikę pirmosios pagalbos kursai. Tai oficialus pirmosios pagalbos pažymėjimas, galiojantis visose Lietuvos institucijose.

Kai kursai reikalingi įmonei

Pirmosios pagalbos kursai gali būti išlaikomi ne tik pavieniui, bet ir grupėje. Pavyzdžiui, visos įmonės darbuotojai gali vienu metu išklausyti reikalingą kursą ir kartu laikyti testą. Tokiu atveju darbuotojams patiems nereikia rūpintis kursais. Juos užsako darbdavys ir pakviečia reikalingus specialistus į darbovietę.

O svarbiausia, nebūtinai Jūsų įmonė turi veikti srityje, kurioje privaloma laikyti pirmosios pagalbos testus. Pirmosios pagalbos kursų metu suteikiama labai daug naudingos informacijos, kuri faktiškai yra naudinga bet kuriam žmogui. Todėl pasitaiko vis daugiau atvejų, kai įmonės organizuoja pirmosios pagalbos kursus savo darbuotojams vien todėl, kad nori, jog darbuotojai būtų išmokyti veikti tuomet, kai kažkam šalia sušlubavo sveikata.

Visuomenėje vis dažniau kalbama apie tai, kaip svarbu mokėti suteikti žmogui reikalingą pirmąją pagalbą. Labai dažnai tokios žinios gali padėti išgelbėti šalia esančio žmogaus gyvybę.