Grožis · 2020-11-29

Botulino toksino injekcijos grožiui

Viena iš veido raukšlių atsiradimo priežasčių yra aktyvi veido išraiška: mes susiraukiame, stebimės, juokiamės. Laikui bėgant raumenys atsiranda raumenų veiklos srityse. Botulino toksinas yra didžiausias mūsų laikų pasiekimas. Botulino toksino injekcija yra nechirurginis atjauninimo būdas.

Botulino toksinas naudojamas raumenims atpalaiduoti. Sulaukus 30 metų, botulino toksinas naudojamas aktyviai mimikai slopinti ir veido raukšlėms pašalinti ant kaktos, tarp antakių, aplink akis, taip pat kaklo raumenis.

Pagrindinis botulino toksino vaistų komponentas yra Clostridium botulinum bakterijos. Juose yra du papildomi komponentai: žmogaus plazmos albuminas ir natrio chloridas. Kad nepakenktų pacientui, kosmetologas ar gydytojas turi tiksliai žinoti, kiek botulino toksino reikia vartoti. Dozės parenkamos individualiai, atsižvelgiant į raumenų judrumo pobūdį ir sunkumą. Didžiausias Botox kiekis yra 350 vienetų. Vidutiniškai veido korekcijai pakanka 25-100 vienetų, o kaklui – 100-200 vienetų.

Pradinė kosmetologo konsultacija susideda iš paciento ištyrimo ir veido raukšlių gylio nustatymo. Atsižvelgiama į įvairius veiksnius, įskaitant paciento lytį ir amžių. Anamnezė reikalinga norint nustatyti galimas kontraindikacijas. Specialistas prašo paciento susiraukti, plačiai nusišypsoti, pakelti antakius ir kt. Tai būtina norint nustatyti tinkamus taškus būsimoms injekcijoms. Vaistas švirkščiamas naudojant ypač ploną adatą, pats procesas trunka mažiau nei 15 minučių. Po korekcijos pacientas gali eiti namo. Jokiu būdu neturėtumėte atlikti  procedūros namuose. Teisingai ir saugiai koreguoti reikia specialių žinių ir įgūdžių, kuriuos turi tik kvalifikuotas specialistas, daugiau informacijos rasite paspausę ant nuorodos.

Kaip veikia botulino toksinas:

Po vietinės injekcijos į veido raumenį botulimo neurotoksino A tipo hemagliutinino kompleksas suyra, o po to išsiskiria grynas neurotoksinas. Botulino toksinas prasiskverbia į presinapsinę membraną ir blokuoja nervinių impulse perdavimą tarp nervų galūnių ir veido raumenų. Rezultate sumažėja veido raumenų tonusas, sumažėja odos įtempimas, o tai sumažina raukšles.