Odontologija · 2020-11-30

Kada reikalingas dantų protezavimas?

Dantų protezavimas yra intraoralinis procesas (burnos viduje), naudojamas rekonstruoti intraoralines problemas (trūksta dantų, trūksta bet kokių dantų dalių, taip pat trūksta minkštų ar kietų žandikaulio ir gomurio struktūrų). Protezavimas yra dantų specialybė, kuri specializuojasi dantų protezuose. Šias odontologijos priemones sudaro dantų implantai, vainikėliai, tilteliai, protezai ir lukštai, o kai kuriuos iš jų galima nuimti arba visam laikui pritvirtinti burnoje

Dantų protezų rūšys:

Fiksuoti dantų protezai – jei visiškai neturite dantų, galite rasti nuolatinį sprendimą naudodami fiksuotą dantų protezą. Tai yra idealus sprendimas kramtymo požiūriu, todėl juos reikia rūpintis ir valyti taip, tarsi tai būtų mūsų natūralūs dantys.

Išimami dantų protezai – protezų modelis yra sprendimas, užtikrinantis saugumą ir paprastumą. Tai įsukama ir tvirtinama ant dantų implantų, ir pacientas gali jį išimti valymui.

Implantai palaikantys protezus – čia pats pavadinimas viską pasako. Dantų implantai paprastai dedami į žandikaulio kaulą kaip dantų šaknis ir gali pakeisti vieną, kelis ar visus dantis.

Karūnos – vainikėliai naudojami vienam pažeistam dančui arba sudaro tilto dalį, kur karūnos dedamos ant abiejų vieno ar kelių netikrų dantų šonų.

Dantų protezai – protezai yra daliniai ir pakeičia kelis netikrus dantis arba visiškai visus dantis

Fanerai – faneros yra ploni apvalkalai, padengiantys spalvos pasikeitimus ar nulaužtus dantis, kad pagerintų jų išvaizdą.

Pagrindinis metalo protezas – metaliniai protezai yra plačiausiai naudojami dantų protezai, pagaminti iš įvairių metalų lydinių ir dervos struktūros.

Hibridiniai dantų protezai – tai tinkamiausias sprendimas, kai dėl dantų mažėjimo kaulas prarado savo tūrį.

Teikiamos odontologų paslaugos, kuriose bus nuspręsta, kuris dantų protezas atitinka jūsų poreikius. Dantų protezai gali padėti pacientams jaustis labiau pasitikintys savimi.