Atsiliepimai / Grožis · 2020-12-08

Kas yra neinvazinė beadatinė mezoterapija?

Grožio pasaulyje mezoterapija yra labai gerai žinoma. Jau daugiau kaip dešimtmetį grožio puoselėjimui pasitelkiama būtent ši technologija. Tai specialiomis mezoterapinėmis adatomis į odą įvedamos specialios kosmetinės priemonės(vitaminai, mineralai ir pan) atnaujinti, pagražinti, pamaitinti odą nuo pat giliųjų sluoksnių. Procedūra itin efektyvi ir rezultatas matomas kone iš karto. Tačiau daugelį žmonių gąsdino ir atbaidė būtent adatėlės. Štai todėl atsiradus neinvaziniam, beadatiniam mezoterapijos būdui – elektroporacijai,  viskas nušvito kitomis spalvomis.

Elektroporacija – tai neinvazinė, beadatinė mezoterapija, kurios metu pasiekiami tokie pat rezultatai kaip ir klasikinės mezoterapijos metu. Tai natūrali ir efektyvi grožio procedūra tinkanti visiems odos tipams, naudojama veido odos gražinimui, raukšlių naikinimui.

Elektroporacijos metu naudojama ultragarso technologija, natūralūs mezoterapijos produktai švelniai veikia odą. Ultragarso technologija leidžia odos ląstelių membranoms laikinai tapti pralaidžioms, o tai leidžia ląstelėms geriau įsisavinti vitaminus, mineralus ir aminorūgštis, esančias mezoterapijos produktuose. Toks raukšlių naikinimo metodas leidžia odai pasisavinti iki 400 kartų daugiau gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų nei kiti anksčiau bandyti metodai, todėl nenuostabu, kad šio gydymo poveikis yra reikšmingas ir rezultatai matomi iškart.

Neinvazinė mezoterapija dar dažnai naudojama pigmentacijai mažinti, odos tonusui ir drėkinimui bei bendram odos kondicionavimui palaikyti. Daugelis pacientų gydymo rezultatus apibūdina taip, kad oda atrodo jaunesnė, žvalesnė, lygesnė ir stangresnė nei anksčiau. Elektroporacija yra sėkminga alternatyva odos injekcijoms, kurių tikslas odos senėjimo atstatymas.

Skirtingai nuo invazinių raukšles mažinančių ir odą lyginančių procedūrų, kurių metu reikia naudoti daugybę injekcijų, neįkyrus elektroporacijos gydymas pacientams nesukelia nepatogumų, nėra skausmo ar nemalonių pojūčių. Šio gydymo metodu nesukeliamos rizikos sveikatai bei nepasireiškia šalutiniai poveikiai.

Kadangi elektroporacijos procedūrai naudojami natūralūs produktai ir procedūra laikoma saugia visų tipų odai, vargu ar yra priežasčių, kodėl žmonės turėtų vengti tokio gydymo. Tačiau dėl ultragarsinės technologijos toks gydymas netinka nėščioms moterims, turintiems širdies stimuliatorių, sergantiems epilepsija ar esant kokiai nors sunkiai medicininei ar psichologinei būklei. Taip pat negalima atlikti procedūros po saulės procedūrų ar buvus soliariume, jei nesenai atlikta depiliacija, esant randams ar vietinei infekcijai. Esant bet kokioms abejonėms būtina pasitarti su gydytoju ir procedūrą atliekančiu kosmetologu.