Grožis / Higiena · 2021-06-08

Patarimai apie plaukus

Moterų, besirenkančių natūralios tekstūros plaukus, atgimimas yra nuostabus dalykas! Tačiau kai kur daugelis pradėjo labiau rūpintis plaukų ilgiu nei jų sveikata.

 Jie nesupranta, kad kai daugiau dėmesio skirsite plaukų sveikatai palaikyti, ilgis ateis savaime. Taigi, kaip turėti sveikus plaukus, kad jie geriau augtų?

Geriausi patarimai apie plaukus

 Turime jums reikalingų plaukų priežiūrai skirtų patarimų. Štai keletas sveikų plaukų įpročių, kuriuos turėtumėte praktikuoti ir kurie galiausiai padės jums pasiekti bet kokius plaukų ilgio tikslus.

1. Maitinkite plaukus

Nežinote, kaip rūpintis natūraliais plaukais? To neįmanoma pakankamai pabrėžti: sveiki plaukai prasideda iš vidaus. Nesakome, kad turite tapti veganais, tačiau į savo mitybą turėtumėte įtraukti sveikų vaisių ir daržovių bei gerti daug vandens. Jei jums sunku valgyti daržoves, sumaišykite vaisių ir daržovių kokteilį – tai paprastas ir skanus būdas gauti kasdienę dozę. Tai suteiks jūsų plaukų folikulams maistinių medžiagų, reikalingų sruogoms klestėti.

2. Vartokite vitaminus

Kalbant apie mokymąsi, kaip išlaikyti sveikus plaukus, vitaminų papildai tikrai gali padėti sustiprinti bendrą plaukų sveikatą. Jei jūsų plaukai neauga, taip gali būti dėl to, kad jūsų mityboje trūksta svarbiausių vitaminų.

3. Būkite atsargūs su karščiu

Kaip sakoma, per daug gero dalyko gali pakenkti. Jei norite skatinti sveiką galvos odą ir išvengti plaukų galiukų skilinėjimo ar sausų plaukų, šilumines priemones naudokite saikingai. Per dažnas kaitinimas gali sukelti žalą, o galiausiai jūsų plaukai nebesugrįš į natūralią būseną.

 Be to, per didelis ar netinkamas karščio naudojimas gali lemti sausus, trapius plaukus, lūžinėjimą ir galiukų skilinėjimą, nesvarbu, koks jūsų plaukų tipas. Nebūtina visam laikui atsisakyti karščio, tačiau turėtumėte būti atsargūs, pasirinkdami jo naudojimo būdą ir kiekį, kad išvengtumėte plaukų išsausėjimo. Štai keletas patarimų:

Naudokite karščio įrankius, kurie turi aiškius nustatymus (ne tik “įjungti/išjungti”), ir naudokite ne daugiau kaip žemą arba vidutinį nustatymą.

Paruoškite plaukus karštam stiliui valant ir kondicionuojant, kad jie būtų gerai sudrėkinti.

Visada naudokite apsauginę priemonę nuo karščio! Tai tarnaus kaip barjeras tarp jūsų plaukų įrankio ir plaukų, kad jie nebūtų pažeisti.

4. Reguliariai valykite plaukus ir galvos odą

Taip, sveiki plaukai prasideda iš vidaus, tačiau jiems taip pat reikia švarios ir sveikos aplinkos, kurioje jie galėtų augti. Nešvari galvos oda, pilna nuosėdų, gali užkimšti poras ir folikulus ir iš esmės sulėtinti sveiką augimą. Ir, atvirai kalbant, nešvarūs plaukai yra tiesiog nehigieniški!

Kaip dažnai plaunate plaukus, priklauso tik nuo jūsų kasdienės rutinos (galbūt kasdien sportuojate), kiek natūralių plaukų produktų naudojate ir pan. Mūsų Mongongo aliejinio eksfoliuojamojo šampūno valomoji galia padeda atsikratyti bet kokių ant plaukų ir galvos odos susikaupusių nuosėdų, tačiau išsaugo natūralius plaukų aliejus. Saugus bet kokio tipo plaukams, šis produktas yra puikus bet kokio natūralių plaukų režimo priedas.

5. Valydami plaukus naudokite pirštų galiukus

Priklausomai nuo to, kaip jaučiasi jūsų galvos oda atėjus plovimo dienai, geras kramtymas gali būti labai geras. Tačiau naudodami pirštų nagus galite be reikalo pažeisti galvos odą. Pirštų pagalvėlėmis ir nedideliu spaudimu – tai viskas, ko reikia norint kruopščiai išvalyti odą.

6. Naudokite šampūną be sulfatų

Šampūnai, kurių sudėtyje yra sulfatų, atima iš plaukų natūralią drėgmę. Vietoj to rinkitės drėkinamąjį šampūną, pavyzdžiui, mūsų Babassu aliejų kondicionuojantį šampūną be sulfatų, kuris švelniai valo ir kartu drėkina plaukus. Naudodami natūralų plaukų šampūną be sulfatų, galite pagerinti plaukų struktūrą ir išvengti plaukų lūžinėjimo.

7. Gilus kondicionierius

Dėl galvos formos mūsų plaukams reikia pagalbos drėgmės skyriuje, ypač jei turite tekstūruotus plaukus. Taigi, kaip paskutinį plovimo procedūros žingsnį atlikite naudodami gerą gilų plaukų kondicionierių, kad drėgmė vėl patektų į kiekvieną plaukų sruogą.

8. Naudokite gilųjį kondicionierių, kaip nurodyta

Naktinis kondicionavimas gali būti populiarus, tačiau jis nereikalingas ir gali pakenkti jūsų sruogoms. Nereikia palikti giluminio kondicionieriaus ilgiau, nei rekomenduojama naudojimo instrukcijoje. Norėdami sužinoti daugiau, peržiūrėkite mūsų straipsnį apie gilųjį kondicionierių!

9. Švelniai iššukuokite plaukus nuo šaknų iki galo

Garbanotiems ir garbanotiems plaukams reikia daug priežiūros. Norėdami sumažinti plaukų lūžinėjimą, pradėkite nuo pačių galiukų, tada lėtai ir švelniai braukite link šaknų.

10. Drėkinkite

Tęsiant procesą, tepti plaukus priemone, kol jie dar drėgni, yra veiksmingiausias būdas išlaikyti drėgmę. Kad plaukai būtų sveiki, minkšti ir lengvai valdomi, kartu su pasirinkta plaukų formavimo priemone naudokite plaukų kondicionierių arba plaukų kaukę, taip pat ekologišką plaukų aliejų, kuris uždaro drėgmę. Į savo kasdienę rutiną įtraukę plaukų produktų režimą galite sustiprinti plauko stiebą ir atkurti pažeistus plaukus.

11. Reguliariai kirpkite plaukus.

Kai kam tai gali pasirodyti priešinga augimo procesui, tačiau kirpdami plaukus atsikratysite lūžinėjančių ir skilinėjančių galiukų, dėl kurių plaukai gali būti labiau pažeisti. Jei pakenktus plaukus pakirpsite maždaug kartą per sezoną (arba pagal poreikį), plaukai išliks sveikiausi. Norėdami sužinoti daugiau, peržiūrėkite mūsų tinklaraščio įrašą apie natūralų plaukų augimą!

Kaip manote, kurie patarimai jums būtų naudingiausi siekiant sveikesnių plaukų?