Paslaugos · 2021-05-26

Minkštinimo druska: kur ieškoti ir kur pirkti?

Minkštinimo druska naudojama vandens minkštinimui. Dažniausiai ji reikalinga, kai namuose veikia vandens minkštinimo filtras. Ne visi žino, kur ir kaip ieškoti šios druskos bei kaip dažnai ją reikia papildyti. Jeigu namuose pradėjote naudoti vandens filtrą, teks susipažinti arčiau ir su tuo, kas yra druska, skirta minkštinimui.

Vandens minkštinimo filtrai yra naudojami tuomet, kai reikia iš vandens išvalyti magnio ir kalcio jonus. Jie padaro vandenį kietą, o nuo kieto vandens kaupiasi kalkės, toks vanduo ne tik yra neskanus, tačiau ir kenkia namų santechnikai. Pavyzdžiui, jeigu Jūsų naudojamas vanduo yra kietas, o namuose jo minkštinimui nenaudojamas filtras, galite greitai pastebėti, kaip namų vamzdžiai, kriauklės, praustuvai ir klozetas pakeičia spalvą, o skalbimo ar indu plovimo mašina neplauna taip gerai, kaip turėtų. Tai reiškia, kad Jums reikalingas vandens filtras. O jam, žinoma, bus reikalinga ir minkštinimo druska.

Kokia gali būti?

Vandens filtrams skirta druska yra gaminama specialiai tam. Ji yra saugi naudoti ir yra aukštos kokybės. Ja gaminant nenaudojamos jokios kenksmingos medžiagos ar priemaišos. Todėl po valymo, kai naudojama minkštinimui skirta druska, vanduo yra paruoštas gerti, yra skanus ir nekenksmingas.

Dažniausiai minkštinimo druska parduodama dideliais kiekiais, tačiau, žinoma, kiekis priklauso nuo Jūsų filtro didumo ir pajėgumo. Galima rinktis kapsulėmis arba tabletėmis parduodamą druską, taip pat skaldytą druską. Kuo druska yra smulkesn4, tuo ji greičiau tirpsta vandenyje. Todėl jeigu norite, kad druską reikėtų, rinkinės tabletes.

Kur ieškoti ir  pirkti?

Jeigu Jums reikalinga minkštinimo druska, nemanykite, kad jos įsigysite dideliame prekybos centre. Tikėtina, kad jos nerasite ir ūkinių prekių parduotuvėje. Bent jau ten tikrai nebus aukštos kokybės gaminių. Geriausiai minkštinimo druską pirkti pas specializuotus pardavėjus. Internete į paieškų sistemą parašę frazę „Druska filtrams“ arba „druska vandens minkštinimui“, rasite daugybę pasiūlymų. Dažniausiai druska prekiauja įmonės, kurios užsiima ir vandens filtrų pardavimo. Tokios įmonės gali pasiūlyti patogų ir profesionalų aptarnavimą. Tai reiškia, kad galite vienoje vietoje užsisakyti ir filtrą, ir jam tinkančią druską. O reguliariai filtro valymą atlikti atvykstantys darbuotojai, pasirūpins ir druskos pristatymu bei papildymu. Jums daugiau nereikės jaudintis dėl šių smulkmenų. Būsite tikri, kad filtru pasirūpinta tinkamai ir profesionaliai.