Grožis / Paslaugos · 2021-06-29

Nosies korekcija su plastiko chirurgo pagalba

Nosis yra labiausiai matoma veido dalis, o būtent jos forma ir bendra išvaizda lemia kitų žmonių reakciją į jus. Daugelis iš mūsų nepatenkinti savo nosimi: vieniems nepatinka jo dydis ar forma, kiti kenčia nuo kupros ar per plačių šnervių, o kiti nori pataisyti nosies galiuką. Visos šios problemos yra paprasčiausiai išsprendžiamos pasitelkiant plastinę operaciją.

Nosies korekcija yra nosies formos ar dydžio koregavimo operacija, kurios tikslas pagerinti jos išvaizdą, taip pat pašalinti nosies kvėpavimo problemas ir sukurti psichologiškai patogią paciento būseną.

Pilna korekcija yra plastinė operacija, kurios metu chirurgas paliečia visas vadinamosios išorinės nosies struktūrines dalis: kaulinį audinį, kremzlinį audinį, taip pat minkštus audinius. Tokia operacija skirta pacientams, norintiems sumažinti nosies ilgį ar plotį, pakeisti balno formą ir pašalinti kuprą.

Dalinė operacija yra nosies formos pakeitimo operacija, kai chirurgas apsiriboja tik kai kurių išorinių nosies dalių apdorojimu, nepaveikdamas kaulinio audinio. Dalinė korekcija atliekama, jei reikia pataisyti nosies galiuką.

Rekonstrukcine operacija visų pirma siekiama išspręsti tokią problemą, kaip pašalinti kvėpavimo sunkumus dėl nosies pertvaros kreivumo. Ji apima nosies išvaizdos atstatymą  pažeistą pavyzdžiui po traumos. Šio tipo operacija naudojama, jei būtina ištaisyti įgimtą nosies srities osteochondrinio skeleto deformaciją. Kartais plastikos chirurgas turi tiesiogine to žodžio prasme padaryti naują nosį, naudodamas ausų ar šonkaulių kremzles, taip pat dirbtines medžiagas.

Prieš priimdamas sprendimą dėl operacijos, pacientas kartu su plastikos chirurgu aptaria būsimus nosies parametrus ir išvaizdą, išsiaiškina kokio rezultato tikisi pacientas ir kompiuteriu imituoja galutinį rezultatą. Tai padeda dar prieš operaciją pacientui įsitikinti ar nosies forma harmoningai susilies su visais veido bruožais.

Operacija atliekama tik suaugusiems žmonėms. Taip yra dėl kūno augimo ir kremzlės bei kaulų griaučių formavimosi, atliekant operacijas ankstesniame amžiuje pasekmės gali būti nenuspėjamos.