Sveikata · 2021-08-24

Psichologo konsultacijas: emocinė sveikata tokia pat svarbi kaip ir fizinė

Psichologo konsultacija tai vienas iš pirmųjų žingsnių pradedant pažinti savo vidinį pasaulį ir spręsti problemas susijusias su psichologine sveikata. Šiais laikais žmonės patiria vis daugiau įtampos. Tobulėjant technologijoms, greitėjant tempui, besiplečiant galimybėms ne visi sugeba prisitaikyti taip staiga, Psichologo konsultacija gali padėti prisitaikyti prie naujo ritmo, išmokti priimti problemas racionaliai, geriau pažinti savo jausmus ir išmokti būti santarvėje su savimi ir kitais. 

Kaip vyksta psichologo konsultacija?

Psichologo konsultacija prasideda nuo paprasčiausio susipažinimo. Psichologui svarbu pažinti jus, kad galėtų suprasti, kodėl elgiatės ar jaučiatės vienaip ar kitaip. Psichologo konsultacijos metu nereikia pasakoti dalykų, apie kuriuos dar nesate pasiruošę kalbėti. Viskas turi išsipasakojama natūraliai ir jūsų noru. Psichologo konsultacija tai nėra tik pokalbis, tai savęs analizavimas, savęs suvokimas ir supratimas. Psichologas padeda išsiaiškinti jūsų jaučiamų emocijų priežastis ir išmokti su jomis tvarkytis. Taip pat tai gali būti puiki vieta išsišnekėti, jei jaučiate, kad negalite padaryti to artimųjų tarpe. Po didelių sukrečiančių įvykių toks pokalbis gali padėti labiau nei jūs įsivaizduojate. Psichologo konsultacija yra be galo naudinga, kai patys nebegalite susitvarkyti su savo problemomis savarankiškai. Psichologo konsultacija gali trukti nuo valandos ir ilgiau. Dažniausiai neužtenka tik vienos, nes savęs analizavimo procesas yra ilgas ir nuoseklus procesas. 

Psichologo konsultacijos nauda

Psichologo konsultacija gali padėti pereiti sunkius gyvenimo etapus ne vienam. Kartais gali būti sunku išsikalbėti su savo artimaisiais ar draugais, manant, kad jie nesupras ar nemokės palaikyti. Todėl pokalbis su psichologu gali padėti nusiimti didžiulę emocinę naštą nuo savo pečių. Taip pat psichologo konsultacija padeda geriau susipažinti su savimi, išmokti atpažinti savo jausmus ir su jais tvarkytis. Psichologo konsultacija padeda atrasti harmoniją su savimi ir išmokti gyventi santarvėje su savo emocijomis bei padeda gerinti santykius su aplinkiniais. Konsultacija padeda nusiraminti ir jaustis geriau, todėl jei jaučiate, kad jūsų problemos susijusios su emocijomis pradeda daryti įtaką jūsų gyvenimui nedvejodami kreipkitės psichologo konsultacijos.