Grožis / Sveikata · 2021-09-19

Lęšiai ir jų įvairovė

Šiomis dienomis silpnesnė rega nėra tokia didelė problema, kadangi yra ne viena priemonė, kuri leidžia matyti nepriekaištingą vaizdą. Ir jų įvairovė yra tokia didelė, jog kartais renkantis galima netgi pasimesti. Tuo labiau, kad praktiškai visi variantai atliks savo pagrindinę funkciją, tačiau jie skirsis kitomis ypatybėmis. Tačiau renkantis jų nereikėtų ignoruoti. Kadangi kartais tai gali būti itin svarbu. Pavyzdžiui, žmonėms, turintiems jautrias akis, vertėtų paieškoti specialiai tam pritaikyto gaminio. Taip pat galima rasti ir tokių, kurie neleidžia akims išsausėti, yra labai ploti arba pasižymi dar kažkokiomis kitomis ypatybėmis. Todėl tikrai kiekvienas galės atrasti geriausią variantą.

 Į ką atkreipti dėmesį renkantis?

Pats pagrindinis ir svarbiausias dalykas bus stiprumas. Ir šioje vietoje lęšiai turėtų būti tokie, koks yra jūsų regėjimas, kad jį kompensuotų. Todėl prieš renkantis svarbu apsilankyti pas šios srities gydytoją ir tai išsiaiškinti. Kadangi per silpnas variantas neleis matyti gerai, o per stiprus sukels diskomfortą ir nebus geras akims. Žinoma, kai kuriais atvejais gali būti svarbūs ir kiti faktoriai. Tokie kaip deguonies pralaidumas arba vandens kiekis bei diametras. Tačiau čia jau gana individualūs niuansai, kuriuos kiekvienas turėtų vertinti asmeniškai. Ir, jeigu tai aktualu, tuomet vertėtų atkreipti dėmesį ir į tai. Juk svarbu atrasti geriausiai jums tinkantį variantą.

Koks yra optimalus naudojimo laikas?

Šiomis dienomis galima rasti labai skirtingų variantų, pradedant nuo skirtų vienai dienai ir baigiant tokiais, kuriuos galima naudoti netgi metus. Tačiau nei vienas, nei kitas iš šių variantų nėra laikomi praktiškiausiais. Todėl jie gali būti geras pasirinkimas tik tam tikrose situacijose arba tam tikromis aplinkybėmis. Tad žymiai geriau rinktis mėnesiui arba trims skirtus variantus. Tokie būtų ir Optima FW lęšiai. Kadangi ilgiau naudojant tą patį gaminį kyla rizika, jog jis bus pažeistas ir ne toks saugus žvelgiant iš higieninės pusės. O itin trupam laikui skirtas variantas nebus geriausias pasirinkimas dėl finansinio aspekto. Tad mėnuo ar trys bus optimaliausia.