Odontologija · 2021-09-22

Dantų protezų kainos ir montavimas. Ką svarbu žinoti?

Dantų netektis yra viena finansiškai skaudžiausių nelaimių, nes jų atstatymui neretai prireikia nemažų pinigų. Tačiau, tai liečia atvejus, kuomet pasirenkamas brangiausias gydymas ir nesidomima alternatyvomis. Dantų protezai nebeturėtų būti siejami su senėjimo problema. Neva jie skirti tik senyviems žmonėms. Protezus dabar rinktis gali net ir tie, kurie nori išvengti didesnių išlaidų koreguojant dantų formą.

Nuo ko priklauso dantų protezų kainos?

Visų pirma, reikia suprasti, kad protezai kelių tipų. Tiksliau kalbant, jie gali būti montuojami tiek ant sveikų dantų, tiek ant implantų. Jie yra fiksuojami arba išimami. Fiksuojami protezai yra naudingi tuo, kad nėra būtinybės jais rūpintis papildomai. Visas rūpestis – dantų valymo metu. Kas liečia kainas, jos priklausys nuo to, kokio dydžio ir tipo jie bus.

Protezų kainą dažniausiai lemia galutinis darbas. Tai reiškia, kad į kainą įskaičiuojamas ir specialisto darbas. Pasirinkus variantą protezus fiksuoti ant esamų dantų, kaina bus vienokia. Tačiau, ji išaugs tuomet, jeigu nuspręsite, kad jie būtų fiksuojami ant implantų. Tad, jau už implantus turėsite mokėti papildomai ir gana nemažai.

Visų antra, metodų kaip protezuoti dantis yra įvairiausių, tačiau būtent odontologijos specialistai jums patars kuris variantas tiks būtent prie jūsų situacijos. Matote, jeigu jūs netekote visų dantų, tuomet logiška, kad protezavimo procedūra truks ilgiau. Galėsite rinktis arba išimamus arba fiksuotus protezus. Protezavimo kainai gali smarkiai sumažėti, jeigu esate tokio amžiaus, kuriam jau priklausytų gydymas iš ligonių kasų sąskaitos.

Įprastai protezavimo kaina nustatoma tuomet kai odontologas apžiūri burnos ertmę ir nusprendžia kiek laiko viskas truks ir kokių medžiagų prireiks. Tai reiškia, kad jau po pirmos apsilankymo pas specialistą sužinosite visas kainas ir protezavimo eigą.

Kada dantų protezavimas trunka ilgą laiką?

Kadangi jau minėta, jog dantų protezų yra kelių rūšių ir jie gali būti montuojami įvairiais būdais, nuo to priklauso ir terminas. Pavyzdžiui, jeigu dantų protezai bus montuojami ant atraminių sveikų dantų, tuomet viskas truks trumpiau, nes užtruks tik protezo gamyba. Štai, jeigu jie bus montuojami ant implantų, tuomet protezavimas ruks ilgiau.

Protezavimas ant implantų trunka ilgiau dėl to, kad tie implantai pirmiausia turi prigyti prie kaulo. Implantai tarsi metaliniai varžtai, kurie įsukami į tas vietas, kuriose nėra dantų. Ant tų varžtų montuojamos arba karūnėlės, arba tilteliai, arba protezai. Būtent gijimo laikotarpis labiausiai jus ir erzins, nes jis gali trukti net ir porą mėnesių.