Paslaugos / Sveikata · 2021-10-14

Besidomintiems akių vokų arba nosies korekcijomis

Pavargęs akių žvilgsnis, sendinantis dešimtmečiu, ar kuprota, it varno snapas, nosis – veide atsispindi visai ne toks vaizdas, kokį norite matyti.

Nors dažniausiai užkritę akių vokai atsiranda vykstant senėjimo procesams, statistiniais duomenimis, tokius vokus paveldi iki 70 procentų žmonių. Užkritę akių vokai, dėl odos pertekliaus būna ne tik estetiškai nepatrauklūs, bet gali ir trukdyti regėjimui.

Akių vokų operacija

Vokų pakėlimo operacija dažniausiai atliekama žmonėms tarp 35 ir 40 metų, bet dėl genetiškai nulemto akių vokų odos pertekliaus gali būti atliekama ir jaunesniems. Po operacijos teks kurį laiką puoštis akiniais nuo saulės, slepiančiais patinimą ir mėlynes, kurios išnyks po poros savaičių. Kai kuriems pacientams patinimas minimalus, o mėlynės nesusidaro. Patartina tą laiką praleisti namie, bet neužsiiminėti sunkia fizine veikla, nelenkti galvos žemyn, neiti į sauną ar pirtį. Net ir pranykus patinimui, pirmąjį mėnesį patartina riboti fizinę veiklą.

Randas pasislepia viršutinio voko raukšlėje ir per 3-6 mėnesius išblykšta. Viršutinių akių vokų operacijos rezultatai išlieka iki 7 metų, kartais ir ilgiau, prireikus, operacija gali būti atliekama pakartotinai.

Blefaroplastika – arba, akių vokų plastika, yra ketvirta pagal populiarumą plastinė operacija. Manoma, kad šia operacija pasiekiama didžiausias atjauninantis efektas mažiausiomis finansinėmis sąnaudomis. Pašalintas odos perteklius išties pakeičia akies išvaizdą. Žvilgsnis tampa žvalesnis, jaunatviškesnis.

Atliekama ir apatinių vokų plastika.

Ji bus veiksmingesnė, jei raukšlės po akimis ir maišeliai mažesni. Kitu atveju, raukšlės neišnyks, ir papildomai galima atlikti lazerinį odos ,,šlifavimą’’, botulino toksino injekcijas.

Blefaroplastikos tikslas – pašalinti viršutinių vokų odos perteklių, arba apatinių vokų riebalines išvaržėles ir odos perteklių. Ši operacija nepadės panaikinti akių pakraščiuose bei kitų, amžių išduodančių veido raukšlių.

Nosies korekcija

Pagrindinis rinoplastikos, nosies korekcijos, tikslas – pašalinti įgimtas ar po traumos įgytas nosies deformacijas, procedūrą gali rinktis ir tie, kurie nori pakeisti nosies išvaizdą, siekdami estetiškesnio vaizdo. Galima sušvelninti nosies formą, pasiaurinti ar pakelti nosies galiuką, sumažinti kuprelę.

Neretai nosies korekcija atliekama dėl sutrikusių kvėpavimo funkcijų. Tai nulemia iškrypusi nosies pertvara, kurią galima sutvarkyti operacijos metu.

Grožio Akademijos klinikoje atliekamos akių vokų, nosies bei kitos grožio plastikos procedūros. Ieškantiems informacijos daugiau bus svetainėje grozioakademija.lt. Čia sužinosite apie kiekvienos operacijos eigą, gijimo procesą, ir kokių priemonių reikia imtis, palaikant gijimo procesą. Galėsite susisiekti konsultacijos su Grožio Akademijos specialistais; sužinosite operacijos kainą.

Akių vokų ir nosies plastikos procedūros dabar yra gera žinia ne tik tiems, kurie susiduria su įgimtomis ar įgytomis akių vokų arba nosies problemomis, bet ir tiems, kurie nėra patenkinti savo išvaizda. Smulkias detales galima koreguoti, o galutinis vaizdas – jaunatviškai atrodantis veidas. Nors senatvinių procesų sustabdyti neįstengia jokios priemonės, jūsų pačių pasitenkinimas savo išvaizda pagerės.