Sveiki produktai · 2023-04-17

BCAA papildai ir jų vartojimo nauda

Baltymai – tai raumenų statybinė medžiaga. Juos sudaro aminorūgštys, kurių iš viso yra net 20. Iš jų vos 3 yra šakotosios grandinės amino rūgštys. Jos dar vadinamos kaip „branched chained amino acids“ arba tiesiog BCAA ir jas sudaro valinas, izoleucinas bei leucinas. Šias medžiagas galima gauti tiek su baltyminiu maistu (pvz. vištiena, pieno produktais, kiaušiniais ir pan.) arba su papildai sportui, kurie būna skysti, tabletėmis, milteliais bei pasižymi gera kaina. Ieškoti jų reikėtų elektroninėse parduotuvėse kaip „Sportuojantys.lt“, o prekes pasirinkti padeda geriausi atsiliepimai.

Koks yra BCAA vartojimas?

BCAA papildai iš Sportuojantys.lt, yra lengvai virškinami ir greitai patenka į jūsų kraują ir raumenis. Dėl to šie preparatai puikiai tinka vartoti prieš treniruotę ir iškart po jos arba sporto metu. Šakotosios grandinės amino rūgštys veikia greitai ir nesukelia žarnyno diskomforto, kurį galite patirti valgydami tam tikrus maisto produktus ar gerdami proteino miltelių kokteilius. Šį produktą galima derinti su daugeliu sporto papildų, tokių kaip kreatinas, glutaminas, vitaminai ir mineralai, tačiau prieš tai perskaitykite etiketes, kad įsitikintumėte, kad nėra jokių vartojimo įspėjimų.

BCAA vartojimas pasižymi neginčijama nauda raumenims, kadangi preparatas– tai teigiamas poveikis jūsų raumenims. Buvo nustatyta, kad šakotosios grandinės aminorūgštys (ypač leucinas), gali padidinti raumenų baltymų sintezę (procesą, kuris vykstant auginant raumeninę masę), kai jos vartojamos kartu užsiimant sportu treniruoklių salėje. Tai reiškia, kad BCAA papildai padės auginti raumenų masę ir padidinti jūsų našumą po sunkios treniruotės sporto salėje.

Geriausi BCAA papildai: kaip tokius išsirinkti?

Perkant šakotosios grandinės aminorūgštis, svarbu atkreipti dėmesį į sudedamąsias dalis, prekės ženklą, skonį, porcijų kiekį bei ieškoti, kad parduodama prekė pasižymi gera kaina ir atsiliepimais. Didesnė nauda būtų, jeigu aminorūgštis leucinas būtų didesnio kiekio nei izoleucinas ir valinas. Juk būtent leucinas yra svarbiausias raumenų augimo potencialui. Sportuojantys.lt rekomenduoja pasirinkti geriausius papildus sportui, ieškant gryno produkto, kuris būtų notifikuotas, kokybiškas, veiksmingas ir jo nauda būtų jaučiama nuo pat vartojimo pradžios. Kai kurie BCAA sportui būna net su kofeinu ir elektrolitais, kad padėtų geriau susikoncentruoti į intensyvią treniruotę.