Odontologija · 2024-04-05

Burnos ertmės funkcionalumui – dantų implantai. Konsultuoja odontologas

Prarasti nuosavus dantis galima dėl daugelio pačių įvairiausių priežasčių. Faktas yra tai, kad gyvenimas be dantų – sudėtingas. Ne tik dėl maisto kramtymo ribotumo, tačiau ir dėl psichologinių aspektų. Dažnam nesinori ne tik šypsotis, tačiau ir kalbėtis, didinama socialinė atskirtis, kuri gali sukelti net ir psichologines problemas.

Džiugu, kad esant praktiškai bet kokiai burnos ertmės sveikatos problemai – visada yra išeitis. Netekusiems dantų geriausias pasirinkimas yra danties implantai. Vertinami, džiugina kokybe ir ilgaamžiškumu, galiausiai, estetika, kuri atrodo itin natūraliai.

Apie tai, kaip dantų implantai keičia žmonių gyvenimus, pasakoja odontologas Paulius.

Danties atkūrimas implantu: eiga

Pirmiausia reikia rasti gerą kliniką, kurioje ne tik bus suteikiamos visos reikalingos paslaugos, tačiau taip pat ir išgirstami atsakymai į klausimus, kurie nuramina dėl kokybės. „Mums visiškai supranta, kad pacientams kyla labai daug klausimų, kurie yra susiję su dirbtiniais dantimis. Mes bandome į juos atsakyti ne tik išsamiai, tačiau ir kuo aiškiau. Kuo pacientas daugiau žino – tuo jis dažniausiai yra ramesnis dėl pačios procedūros“,- pasakoja specialistas.

Žinoma, pirmiausia atliekama pirminė konsultacija, kurios metu yra vertinama situacija. Sudaromas gydymo planas, apibrėžiamas biudžetas. Operacijos metu chirurgas sriegia implantą į žandikaulį. Tai yra gana greita ir paprasta procedūra. Po visko reikia plaukti kelis mėnesius, kol viskas sugis. Tuomet dedamas vainikėlis, dažniausiai – cirkonio keramikos.

Labai dažnai prie vieno paciento dirba net keli specialistai, kurių tikslas dažnai yra ne tik kokybė, tačiau ir greitis. Natūralu, kad pacientai to labai pageidauja.

Momentinės implantacijos galimybė

Išrovus nepagydomą dantį kai kuriais atvejais gali būti to paties vizito metu implantuojamas kitas. Vienu metu yra atliekamos abi procedūros, tad galima sutaupyti labai daug laiko. O kai trūksta priekinio danties – dažniausiai pakaitinis implantas yra ypač reikalingas, kadangi leidžia žmogui jaustis pilnaverčiu.

„Norint atlikti momentinę implantaciją labai svarbus situacijos ištyrimas. Taigi, kokia yra kaulo struktūra, kokia kitų dantų būklė ir t.t. Kiekvienas atvejis yra individualus ir tik medikas apžiūros metu gali patikslinti – kokios yra galimybes“,- teigia Paulius.

Danties implantai – ilgaamžiai

Dantų implantai yra labai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori kartą atlikti dantų atkūrimo procedūrą ir daugiau nebesukti dėl jos galvos. Šiuo metu implantavimo metu yra naudojamos pažangios technologijos, kurios leidžia pasiekti net ik labai detalų, tačiau ir itin geros kokybės implantą.

„Labai daug padeda dirbtinis intelektas. Jis padeda kiekvienam pacientui parinkti labiausiai tinkamą implantacijos metodą. Taip pat daug padeda ir nanotechnologijos. Jos leidžia sukurti ne tik labai patvarius, tačiau ir mažus implantus“,- pasakoja specialistas.

Nereikli priežiūra

Greta ilgaamžiškumo daugeliui pacientų patinka tai, kad implantuoti dantys nėra reiklūs. Dažniausiai internete, forumuose galima skaityti mitus apie tai, kad implantams reikia labai daug priežiūros. Tačiau taip nėra. Implantai reikalauja tokios pat priežiūros kaip ir tikri dantys. Valyti juos reikia kasdien, žinoma, naudoti tinkamas burnos priežiūros priemones. „Po implantacijos medikas suteiks visą svarbiausią informaciją apie priežiūrą. Būtinai įsiklausykite – ką jis sako“.

Dantų ir visos burnos ertmės priežiūra turėtų būti siejama su sveikata. Nors estetika irgi svarbi, kadangi gražūs dantys žmogui suteikia daugiau pasitikėjimo savimi, visgi, esminis dalykas yra tinkamas maisto kramtymas. O tam reikia dantų. Jokio skirtumo – tikrų ar dirbtinių.