Imuniteto stiprinimas · 2012-04-10

Chlorofilo nauda žmogaus organizmui

Skystas chlorofilas šalina iš žmogaus organizmo šlakus, toksinus, sunkiuosius metalus, palaiko imuninetą, suteikia energijos, atnaujina raudonuosius kraujo kūnelius, padidina hemoglobino kiekį kraujyje, todėl rekomenduojamas žmonėms, sergantiems mažakraujyste.

Iš eglės spyglių išgaunamas žalios spalvos augalinis pigmentas – viena iš geriausių kraujo valymo ir jo stiprinimo priemonių. Mokslininkų teigimu, žmogaus kraujotakos sistema, praturtinta chlorofilu, veikia daug efektyviau – geriau šalina šlakus, vaistų likučius, medžiagų apykaitos atliekas.

Pastebėta, kad chlorofilas padeda iš organizmo išvalyti radioaktyviąsias medžiagas ir tokius toksinus kaip sunkieji metalai, arsenas.
Vartojamas išoriškai chlorofilo tirpalas dezinfekuoja, valo ir gydo žaizdas, neleidžia bakterijoms, kurioms reikalingas deguonis, daugintis, yra labai veiksmingas gydant atviras žaizdas.
Chlorofilas rekomenduojamas skrandžio ir žarnyno veiklai gerinti. Jis atkuria skrandžio rūgščių pusiausvyrą, kai ėda rėmuo.
Skystas chlorofilas rekomenduojamas vartoti nėščioms ir maitinančioms moterims, seniems ir nusilpusiems žmonėms, sergantiems anemija, gaunantiesiems spindulinį ar chemoterapinį gydymą, gyvenantiesiems arba dirbantiesiems didesnės radiacijos ar užterštumo zonose, miestuose, visą dieną būnantiesiems uždarose patalpose, mažai gaunantiesiems saulės šviesos. Jis padeda organizmui sustiprėti po didelių fizinių krūvių, stiprina širdį ir kraujagysles, reguliuoja kraujospūdį. Chlorofilas skatina greitesnį ląstelių augimą ir stiprina jų sieneles. Be to, tai – puiki priemonė ir kraujuojančioms, silpnoms dantenoms.
Chlorofilą tinka vartoti ir kaip priemonę esant kvėpavimo susirgimams – bronchitui, astmai, anginai, tonzilitui, peršalimui, sergant ginekologinėmis ligomis, po spinduliavimo ir chemoterapijos procedūrų.
Chlorofilas yra rekomenduojamas vartoti sergant sąnarių, skydliaukės ligomis, akmenlige, inkstų nepakankamumu. Išoriškai produktą galima vartoti ne tik žaizdoms valyti, bet ir esant nudegimams, praguloms, sumušimams, uždegimams ir slogai, patartina juo skalauti nosį ir gerklę.
Šis produktas puikiai reguliuoja skysčių pašalinimą iš organizmo. Jeigu jis geriamas iš ryto, dar nevalgius, organizmas atsikrato susikaupusių per naktį skysčių ir šlapimo rūgšties. Chlorofilo gėrimą galima vartoti gryną arba praskiestą vandeniu.

Parengta pagal chlorofilas.lt informaciją