Sveiki produktai · 2024-02-28

Apie mačios arbatą pasakoja žolininkė Rūta

Vis daugiau žmonių visame pasaulyje vaistus keičia įvairiomis žolelėmis, o maistą – skaniais, gamtoje rastais komponentais. Štai kavą vis dažniau keičia mačios arbata, kuri siejama su ištverme, puikia energija ir gera nuotaika,

Apskritai mačia šiuo metu aptariama labai dažnai, kadangi ji įvardijama kaip tobulas pasirinkimas tiems, kurie nori gerti mažiau kavos. Tačiau tiems, kuriems kofeino – reikia vis tiek. Mačia – turi tokią galią. Apie jos poveikį ir nauda pasakoja žolininkė Rūta.

Pagalba tiems, kurie meta svorį

Mačios privalumų yra labai daug, tačiau dažniausiai žmonės labiausiai atkreipia dėmesį į tuos, kurie ne tik padeda geriau jaustis, tačiau ir gražiau atrodyti. Ši arbata yra vienas geriausių būdų kovoje su dideliu svoriu. Žinoma, kad neužteks tik gerti arbatą ir tikėtis, kad kilogramai kis. Tačiau tai vien, kad ši arbata suteikia sotumo jausmą – jau yra pirmas žingsnis dailesnių kūno linijų.

„Tyrimai rodo, kad ši arbata gali padėti pagerinti žmogaus medžiagų apykaitos ratą. Tokiu atveju maistas yra greičiau virškinamas, tuo pačiu dažniau tuštinamasi, o tai ne tik padeda išvengti išsipūtusio pilvuko, tačiau ir geriau jaustis apskritai“,- teigia Rūta.

Svarbiausia yra naudoti geros kokybės, gryną mačią. Reikia ją pirkti patikimose prekybos vietose, kur gaminiams siūloma garantija, kurie jie parduodami su kokybę įrodančiais sertifikatais. Tai yra garantija, kad geriate arbatą, kurios nauda tokia, kokia ir yra žadama.

Padeda išvengti nuotaikų kaitos

Kofeinas tam kartui suteikia energijos. Tai dažniausiai ir skatina žmones rinktis šį gėrimą, kai kurie jo išgeria itin didelius kiekius. Tačiau minusas, kad dažniausiai nuo didesnis energijos vėliau yra prieinama link nerimo, kuris gali labai trukdyti atlikti kasdienius darbus. Tuo tarpu mačia yra labai geras pakaitalas. Lygiai taip pat suteikia daug energijos, tačiau privalumas, kad galima išvengti staigių nuopuolių, nerimo ir net panikos atakų, kurios gali kilti, kai organizme kavos kiekis yra labai didelis.

„Nuo kofeino žmonės net gali pradėti drebėti. Taip dažniausiai nutinka tiems, kurių nervinė sistema yra labai jautri. Su žalia arbata tokių problemų nebus. Svarbiausia, kad nereikia normuoti jos kiekių. Žinoma, kad visada viskam reikia saiko. Tačiau natūraliai žmonės neišgeria tiek šios arbatos, kad nuo jos atsidarytų blogą. Štai kava, deja, dažniausiai du puodeliai – ir nerimas kyla“,- atvirauja su žolelių magija susipažinusi specialistė.

Daug naudingų medžiagų

Mačia  taip pat džiugina ir įvairiais vitaminais, mikroelementais, kurie padeda žmogui geriau jaustis, taip pat ir sustiprinti savo imuninę sistemą ir tuo pačiu gražiau atrodyti.

„Tai yra arbata, kurioje yra tikrai gana didelis kiekis magnio, cinko, seleno, chromo, skaidulų bei vitamino C. Jam gerti papildus, kai galima kasdien mėgautis arbata, kurioje viskas, ko reikia Jūsų organizmui?“,- klausia Rūta.

Taip pat šioje arbatoje yra antioksidantų, kurie padeda panaikinti kenksminguosius laisvuosius radikalus, jų junginius. Pastarieji gali pažeisti smegenis, širdį, taip pat ir kepenis bei inkstus. Dėl to reikia kasdien koreguoti savo mitybą taip, kad poveikio – nebūtų. Ir ši arbata, kuri turėtų būti Jūsų rutinos dalis – puikus to įrankis.

Nuostabioji mačios arbata yra paruošiama tikrai gana greitai. Svarbiausia yra naudoti geros kokybės arbatą, daugiau dėmesio skirti ir įvairiems priedams, kurie gali padėti šį gana paprastą gėrimą padaryti ne tik dar skanesniu, tačiau taip pat ir sveikesniu.