Paslaugos · 2024-02-28

Koks maistas labiausiai tinka šunims? Atsako veterinaras

Nusprendėte auginti šuniuką? Sveikiname. Keturkojis gali būti nuostabus šeimos narys, kuris paguodžia, kai reikia, kuris prajuokina, kai liūdna, galiausiai, kuris kviečia į lauką, kai atrodo, kad tingu… Visgi, šuo – tai ne tik džiaugsmas, tačiau taip pat ir rūpestis. Svarbu sukurti jam tinkamą aplinką, tokią, kuri užtikrins, kad gyvūno sveikata bus gera.

Pirmiausia reikia skirti kuo daugiau dėmesio maistui, kuriuo kasdien bus lepinamas šuo. Veterinarija pateikia labai aiškias gaires – kaip reikia maitinti šunį. Jas ir aptarsime. Konsultuoja veterinaras Lukas.

Jokio maisto nuo stalo

Kad ir kaip kartais norisi palepinti savo šunis paduodant jam skanukų nuo stalo, tačiau reikia suprasti, kad toks lepinimas gali sugadinti Jūsų gyvūno sveikatą. Veterinaras Lukas teigia, kad labai dažnai į juos kreipiasi šunų savininkai, kurie patikslina, kad gyvūnui pasidarė bloga tuomet, kai jis suvalgė naminio maisto.

„Dažniausiai šunys apsinuodija. Tai, kas tinka žmogui, tikrai nebūtinai tinka gyvūnui. Štai šokoladas, ledai, kurie mums kelia džiaugsmą, šunims gali būti nuodingi. Ryškiausi požymiai yra vėmimas ir šuns mieguistumas. Tokiu atveju reikia skubėti pas specialistus“.

Ne veltui rinkoje siūlome daug specialaus šunims skirto maisto. Jis yra subalansuotas, toks, kokio reikia gyvūnui, papildytas įvairiomis medžiagomis, vitaminais, kurie padės šuniui būti ne tik sočiu, tačiau ir sveiku.

Tyrimai

Jeigu davėte ne vieno tipo specialų maistą savo šuniui, tačiau atrodo, kad niekas jam netinka – geriausia atlikti tyrimus, kurie gali padėti identifikuoti – kam yra alergiškas gyvūnas. Dažniausiai atliekami kraujo tyrimai, kurie tiksliai nustato konkrečiam gyvūnui labiausiai kenkiančius alergenus. Greitas ir paprastas tyrimas gana pigus, tačiau galintis užtikrinti, kad Jūsų gyvūnas visada bus sveikas ir laimingas.

Maistas pagal veislę

Lukas taip pat akcentuoja, kad labai apsimoka pirkti maistą, kurį dažniausiai veterinarai nurodo kaip labiausiai tinkamą konkrečiai veislei. Ypač tokiu atveju, jeigu Jūsų auginamas šuo yra gana dažnai pasirenkamos veislės. Normalu, kad veterinarijos gydytojas gali būti susidūręs su daugelių šunų veislių ir tuo pačiu žino – kokios sveikatos problemos pasireiškia konkrečiai. Tuomet jis gana tiksliai nurodyti – koks maistas labiausiai tinka. Galbūt ne konkretus gaminys, tačiau jo sudėtinės dalys.

Balto plauko šunys

Taip pat atskiro dėmesio turėtų sulaukti šunys, kurių kailis yra baltas. Paprasčiausiai tokiems gyvūnams dažniausiai reikia duoti vieno baltymo maistą. Tik tokiu atveju kailis išliks gražus. Taip pat netinkamas maistas tokiems šunims sukelia alergiją, kuri baigiasi „ašarų latakų atvirumu“, atsiranda nubėgusių „akių“ efektas, šuniukas taip pat dažniausiai jaučia nemalonų akių dirginimą. To išvengti galima radus tinkamą maistą.

Maisto kokybė

Renkantis bet kokį maistą svarbiausia yra atsakingai susipažinti su sudėtimi, kuri gali padėti būti tikru – radote tai, ko labiausiai reikia Jūsų gyvūnui. Jeigu negalite, neturite laiko, nenorite labai detaliai domėtis sudėtimi – visada galima paprasčiausiai peržiūrėti maisto kvalifikacijas. Geriausias pasirinkimas yra ultra premium maistas, kuris garantuos Jums sveiko ir laimingo šuns turėjimą. Taip pat apsimoka remtis kitų žmonių komentarais, kurie kiek pagreitina paieškas.

„Rinkitės produkciją, kuri yra patikrinta laiko. Žinoma, tokią, kuri yra sertifikuota. Tai bus garantija, kad radote tai, kas gyvūnui tinka geriausiai. Kokybė turi būti Jūsų prioritetas“,- teikia Lukas.