Per didelis baltymų kiekis skatina įvairias ligas. Kai vartojama per daug baltymų – jie virsta į angliavandenius, kurie yra pagrindiniai negerųjų ląsteliai maitintojai. Sergant būtina vartoti kuo mažiau angliavandenių bei nevartoti krakmolo, cukraus, taip pat medaus, saldžių vaisių (ar kai kurių saldžių vaisių, žiūrint kokia liga). Tik žaliavalgiai ir veganai neserga, na o vegetarai – visko pasitaiko. Jokios širdies ir kraujagyslių ligos negresia žaliavalgiams. Jokios kitos ligos jiems taip pat negresia, kadangi kiekvienas vartojamas žalias produktas turi savo fermentus, kurių dėka maistas pilnai įsisavinamas organizmo.
jei negalima per daug baltymu, negalima anglevangeniu, krakmolo, vaisiu, tai ka tada valgyti?
Žalialapias daržoves, riešutus, uogas, vaisius valgyti galima, bet šviežius, ne džiovintus
riešutai norint pasakyti ne baltymiai? Kaip sakoma,kad per daug tas nesveika,manau mityboje tokią pat taisyklę reikia taikyti 🙂 Pati pradėjau nuo žaliavalgystės, tačiau per 10 metų vartoju dabar ir pieno produktus ir žuvį.